ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κεφαλάρι confidential: O νέος μας προορισμός στα βόρεια είναι το Mezzaluna

Νέο μενού, νέος σεφ, νέα αρχή για το κομψό εστιατόριο την κουζίνα του οποίου αναλαμβάνει ο δημιουργικός Μανώλης Γαρνέλης (άρτι αφιχθείς από το Βαρούλκο)

Κεφαλάρι confidential: O νέος μας προορισμός στα βόρεια είναι το Mezzaluna

Κάτι έχει αλλάξει στο Κεφαλάρι και ακόμα και όσοι δεν το γνωρίζουν θα το αντιληφθούν περνώντας από την από την περιοχή, όταν η όσφρησή τους θα ξυπνήσει από τις απίθανες δημιουργίες του σεφ Μανώλη Γαρνέλη ο οποίος μαζί με το αγαπημένο Mezzalluna, ύστερα από τη Βουλιαγμένη και το Golden Ηall βρήκαν το νέο τους στέκι σε έναν κομψό χώρο στην καρδιά του Κεφαλαρίου.

Μπήκαμε στο νέο «σπίτι» του Mezzalluna και εντυπωσιαστήκαμε από τον ψηλοτάβανο και κομψό στέκι που μοιάζει να κρέμεται πάνω από το καταπράσινο παρκάκι του Κεφαλαρίου. Το καλοκαίρι, όταν η τεράστια τζαμαρία ανοίγει, ο χώρος μεταμορφώνεται σ’ ένα μεγάλο κιόσκι. Ατμοσφαιρικό και ρομαντικό, διακοσμημένο με concept το φεγγάρι, και με ένα ολοκαίνουργιο industrial bar, το Mezzalluna προσφέρει άπλετη θέα στον νυχτερινό ουρανό για να συνοδεύσει τις απολαύσεις που έπονται δια χειρός Μανώλη Γαρνέλη, που, μετά την τετραετή του θητεία στο Βαρούλκο, μετακόμισε στα βόρεια και δημιούργησε για το Mezzalluna ένα μενού αξιώσεων με μεσογειακή αφορμή.

Κεφαλάρι confidential: O νέος μας προορισμός στα βόρεια είναι το Mezzaluna
Απίθανο A fete!

Το ταξίδι μας στις γεύσεις ξεκίνησε με λεπτοκομμένες φέτες μοσχαρίσιου Black Angus που αρωματίζονταν από γευστικό pesto μαϊντανού και συνοδεύονταν εξαιρετικά από την δροσιστική, κρεμώδη πατατοσαλάτα του chef. Δοκιμάσαμε και το καλομαγειρεμένο συκώτι με τη θεϊκή σάλτσα από οξύμελι και lime και τον πιπεράτο πουρέ καπνιστής μελιτζάνας.

Kαπνιστός σολομός, μπρικ και λουκουμάδες κατσικίσιου τυριού, με φρέσκια σαλάτα φινόκιο και vinaigrette εσπεριδοειδών

Οι λάτρεις των θαλασσινών της παρέας, δοκίμασαν καπνιστό σολομό, μπρικ και λουκουμάδες κατσικίσιου τυριού, με φρέσκια σαλάτα φινόκιο και vinaigrette εσπεριδοειδών και το καπνιστό χέλι σε τραγανό ταμπουλέ από κουνουπίδι και πράσινο μήλο με μία εμπνευσμένη vinaigrette βανίλιας.

Οι παλιοί φίλοι του Mezzaluna δεν μπόρεσαν να κρατηθούν από το να παραγγείλουν και μία από τις διάσημες πίτσες του, με την San Daniel να αποτελεί σήμα κατατεθέν με σπιτικό, φρεσκοψημένο ζυμάρι, αρωματική σάλτσα ντομάτας, baby ρόκα, γνήσια mozzarella, λάδι τρούφας και φυσικά prosciutto di San Daniele.

Το απίθανο κριθαράκι με τις γαρίδες

Κοιτάξαμε λίγο τα αστέρια από την αισθησιακή βεράντα του Mezzalluna και συνεχίσαμε με μεσογειακές γεύσεις στο κυρίως. Κριθαράκι και καλοβρασμένες γαρίδες, μυρωδικά και καπνιστή ντομάτα. Για τους παραδοσιακούς, το μοσχαρίσιο φιλέτο ήρθε σωστά ψημένο, με μανιταροσαλάτα από ψητά πλευρώτους και champignons, baby ρόκα και vinaigrette pesto.

Το φιλέτο όπως πρέπει να το γευτείς!

Ragu και risotto carbonara!

Δοκιμάσαμε το σιγομαγειρεμένο ragu, περάσαμε στην απίθανη φρέσκια ελληνική σφυρίδα με πουρέ από ψητά πατζάρια και εκπληκτική σάλτσα κάπαρης), ενώ το risotto carbonara μας άφησε άφωνους!

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι δεν θα υπήρχε χώρος για γλυκό, αυτός δημιουργήθηκε αυτόματα όταν ο Μανώλης Γαρνέλης μας παρουσίασε την παραλλαγή του στο κλασικό τιραμισού με αφρό espresso, mascarpone και σοκολάτα guanaja 70%.

Ζήσαμε αυτή την υπέροχη εμπειρία στο Mezzalluna δίπλα ακριβώς από το ξενοδοχείο Theoxenia και, επειδή ήταν η δεύτερη φορά, μπορούμε το συστήνουμε ανεπιφύλακτα για οικογενειακές συναντήσεις την Κυριακή το μεσημέρι αλλά και επαγγελματικές συναντήσεις κάθε βράδυ της εβδομάδας για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας και με το νέο industrial design bar με τα εντυπωσιακά cocktails αλλά και το ολοκληρωμένο wine list με πολλές και προσγειωμένες επιλογές.

Mezzaluna

Φιλαδελφέως 2, Κεφαλάρι

210-6836828

www.facebook.com/mezzaluna.greece

Read Next

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

Περισσότερα από

Life

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.

11 Απρ 2024

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Στον αστερισμό του Κωνσταντίνου Καρύδη

Διευθύνοντας την ορχήστρα δωματίου της Ευρώπης: Στο πιάνο ο Γιαν Λισέτσκι

10 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.