ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κάτω από την Ακρόπολη: Το πιο ωραίο Airbnb της Αθήνας έχει τη δική του ιστορία να διηγηθεί

Μια κατοικία του 1908, στο Θησείο, ανακαινίζεται και μεταμορφώνεται σε εκλεκτό κατάλυμα.

Κάτω από την Ακρόπολη: Το πιο ωραίο Airbnb της Αθήνας έχει τη δική του ιστορία να διηγηθεί

Στα τέλη του 2017 η τέταρτη γενιά μιας αθηναϊκής οικογένειας αποφάσισε να κάνει μια γενναία ανακαίνιση στο πατρικό της σπίτι, σε μια κατοικία του 1908 στο Θησείο. Το οικογενειακό σπίτι μέσα στο οποίο κατοίκησε η πολυμελής οικογένεια είχε σχεδόν αδειάσει και όπως λένε οι ιδιοκτήτες «το σπίτι μίλησε». Έτσι αποφάσισαν να διατηρήσουν αναλλοίωτο τον χαρακτήρα του αλλά και να προχωρήσουν σε μια ριζική ανακαίνιση. «Θέλαμε να κρατήσουμε την αρχοντιά, την αίσθηση που είχαμε μεγαλώνοντας στα ψηλοτάβανα δωμάτια, την ατμόσφαιρα και από την άλλη να φτιάξουμε ένα σπίτι για να μπορεί να φιλοξενεί ταξιδιώτες, εφοδιασμένο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και χωρίς να νιώθει ότι πνίγεται μέσα στις αντίκες και τα έπιπλα του σπιτιού».

Κάτω από την Ακρόπολη: Το πιο ωραίο Airbnb της Αθήνας έχει τη δική του ιστορία να διηγηθεί

Σε κάθε δωμάτιο στα τρία υπνοδωμάτια του πρώτου ορόφου δεσπόζει μόνο ένα έπιπλο παλιό και άριστα συντηρημένο, που δημιουργεί και το ιδιαίτερο ύφος του δωματίου. Τα έργα τέχνης του σπιτιού, άλλαξαν θέση και δημιουργούν με το μαλακό τους στιλ μια αίσθηση ηρεμίας.

«Όποιος θα φτάσει εδώ θέλουμε να αισθάνεται σαν να μένει σε ένα σπίτι οικείο, αλλά πολύ φρέσκο και άνετο. Η κουζίνα και το μπάνιο είναι καινούργια, λειτουργικά και πολύ εύκολα στο να τα χρησιμοποιήσει κάποιος. Ακόμα και αν έχει γαστρονομικές ανησυχίες, θα βρει όλα τα σκεύη να τον περιμένουν».

Ο ανεξάρτητος δεύτερος όροφος, το δώμα του σπιτιού, με τις δυο του κρεβατοκάμαρες και την πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και το μεγάλο μπάνιο με θέα το Αστεροσκοπείο και τον Λυκαβηττό, με σκεπές επικλινείς και παράθυρα στην οροφή, δημιουργεί μια ψευδαίσθηση σαν να βρίσκεσαι εκτός Αθηνών και ας είναι μόλις 8 λεπτά από την Ακρόπολη και δέκα από το Μοναστηράκι περπατώντας.

«Σε αυτή την ταράτσα ζήσαμε καταπληκτικά, τώρα υπάρχει ένα ολόκληρο καθιστικό, παγκάκια και ένα παλιό μαρμάρινο τραπέζι που σε τραβάει να ζεις συνεχώς έξω από το σπίτι».

Το Θησείο είναι ένα μέρος που αλλάζει διαρκώς, είναι μια γειτονιά που σε περιμένει να ανακαλύψεις μαγαζιά που τα ξέρουν λίγοι, έχει φυσική ομορφιά άνοιγμα στην πλατεία του και τον κήπο του Θησείου, είναι μια ανάσα από το κέντρο και τους αρχαιολογικούς χώρους.

«Εμείς πιστεύουμε ότι η φιλοξενία και οι τουρίστες δεν αλλοιώνουν την εικόνα μιας γειτονιάς, αντίθετα ωθούν στην ανακάλυψη της γειτονιάς», λένε οι ιδιοκτήτες. «Το στοίχημα είναι να μη χάσουν το ύφος τους τα σπίτια και γίνουν όλα ομοιόμορφα, γιαυτό κάναμε αυτή την επιλογή και ειλικρινά δε "στερηθήκαμε" πράγματα που έχουμε αγαπήσει. Αντίθετα μας γεμίζει χαρά το ότι θα τα μοιραστούμε με άλλους, ότι θα τα εκτιμήσουν και εκείνοι. Αυτό το σπίτι έχει μια ιστορία, αλλά με την ιστορία κάθε πράγματος πρέπει να δημιουργείς κάτι που κοιτά στο μέλλον. Το παρόν είναι πιο δυνατό από όλα και αυτό θα δημιουργήσει για καθέναν που θα μείνει μια δική του νέα ιστορία».

#thebozonians #airbnb_greece #airbnb

www.airbnb.gr/rooms/24745143

www.airbnb.gr/rooms/24727979

Read Next

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

Περισσότερα από

Life

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.