Στο βιβλίο Μου μοιάζει ο άνθρωπος μ’ έναν ήλιο, που καίγεται από μόνος του συγκεντρώνονται συνεντεύξεις και κείμενα της Κατερίνας Γώγου, καθώς και αρχειακό υλικό (χειρόγραφα, φωτογραφίες κ.ά.) σε επιμέλεια της Ευτυχίας Παναγιώτου.

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη διοργανώνουν αφιέρωμα στην Κατερίνα Γώγου την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 και ώρα 6.30 μ.μ. στο μπαρ «ο ξένος» (Χαριλάου Τρικούπη 81, Αθήνα).

Η δημοσιογράφος Τίνα Μανδηλαρά και η ποιήτρια Εύα Σπαθάρα θα μιλήσουν για το βιβλίο και την Κατερίνα Γώγου. Στη συζήτηση θα παρέμβουν συντελεστές της έκδοσης, φίλοι και άνθρωποι που τη γνώρισαν. Η ηθοποιός Νάνα Παπαδάκη θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Στέλιος Ελληνιάδης.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Όπως και να ’χει, συνέντευξη ίσον λούμπα. Δεν είμαι απ’ αυτούς που πιστεύουν πως μέσα απ’ τις «επαναστατικές» απαντήσεις μου θ’ ανατρέψω τον αστικό Τύπο. Αυτό το «μπες μέσα να τ’ αλλάξεις» δεν περνάει πια. Πολύ απλά η συνέντευξη είναι στριπτίζ μπροστά σ’ αλλήθωρα μάτια μπανιστιρτζήδων αναγνωστών (ευτυχώς όχι όλων). Μπροστά σ’ ανώμαλους σεξουαλικά «ειδικούς» που τα ξέρουν όλα. […]

Τέχνη σημαίνει έρωτας. Κι ο έρωτας είναι δικαίωμα όλων των ανθρώπων. Έρωτας σημαίνει ν’ αγαπήσεις παράφορα τον στραπατσαρισμένο εαυτό σου, γιατί μονάχα έτσι θ’ αγαπήσεις και τον δίπλα σου. Και έρωτας είναι η επιθυμία. Επιθυμία για ζωή, για τραγούδια, για σένα και για όλους. Και είναι η επιθυμία τέχνη επαναστατική με την αλήθεια του όρου, γιατί δε σηκώνει «επιτρέπεται» και «απαγορεύεται».

Για μένα δεν υπάρχει μεγαλύτερο έργο τέχνης απ’ τον άνθρωπο, που περπατάει ολομόναχος μέσα στο χρόνο με οδυνηρές συγκρούσεις μέσα του. […]

Μου μοιάζει ο άνθρωπος μ’ έναν ήλιο, που καίγεται από μόνος του. Κι η Τέχνη, σαν άρρωστος και γιατρός μαζί.

Δείτε ένα βίντεο με τη ζωή της:

 

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

TAGS