Κάποιοι έχουν αναβάλει επ’ αορίστον τα ταξίδια, δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας. Όμως ένας Αμερικανός, ο 32χρονος Τζόσουα Μπάρτον, ήταν αποφασισμένος να μην αφήσει τίποτα να χαλάσει τα σχέδιά του να ταξιδέψει. 

Αρχικά είχε προγραμματίσει να επισκεφτεί την Ιαπωνία με έναν φίλο, αλλά όταν η Ιαπωνία έκλεισε τα σύνορά της άλλαξε προορισμό και επέλεξε την Τουρκία. Όμως ο φίλος του ακύρωσε τελείως το ταξίδι, αφήνοντάς τον μόνο.

Τότε, ο Τζόσουα στράφηκε σε μια ομάδα στο Facebook, τη 10XTrave, με 40.000 μέλη και παρόλο που το περιεχόμενό της είναι συμβουλές εξοικονόμησης χρημάτων σε ταξίδια, εκείνος πόσταρε ένα διαφορετικό μήνυμα, γράφοντας ότι αναζητούσε ταξιδιωτικό παρτενέρ για την Τουρκία. 

Μια γυναίκα, η 36χρονη Τερέζ Ρόκα, επίσης Αμερικανίδα αλλά από διαφορετική πολιτεία, είδε το μήνυμα και απάντησε σχεδόν αμέσως, καθώς έτυχε να βρίσκεται ακριβώς στην ίδια φάση: «Αναζητούσα παρέα για να πάω διακοπές και δεν μπορούσα να πείσω κανέναν φίλο ή συγγενή γιατί ανησυχούσαν για τον κορονοϊό» όπως είπε σε ρεπορτάζ του CNN. «Έτσι, είδα την ανάρτηση του Τζόσουα και τη σχολίασα. Συζητήσαμε για το πώς μας αρέσει να ταξιδεύουμε, πόσο χαλαροί ή περιπετειώδεις είμαστε. Συμπτωματικά, το ταξίδι του έπεφτε σε ημερομηνίες που είχα πάρει άδεια από τη δουλειά μου».

«Συζητήσαμε για το πώς μας αρέσει να ταξιδεύουμε, πόσο χαλαροί ή περιπετειώδεις είμαστε. Συμπτωματικά, το ταξίδι του έπεφτε σε ημερομηνίες που είχα πάρει άδεια από τη δουλειά μου»

Μετά από μια σύντομη διαδικτυακή κουβέντα, η Ρόκα αποφάσισε να ταξιδέψει μαζί του στην Τουρκία. Τις επόμενες μέρες ήταν σε online επικοινωνία για τις λεπτομέρειες του τουρ. Φυσικά, υπήρξαν και στιγμές αμφιβολίας. «Μετά συνειδητοποίησα ότι ετοιμαζόμουν να πάω διακοπές με έναν εντελώς άγνωστο. Του είπα λοιπόν, δεν έχεις πρόβλημα να σε συνοδεύσει μια γυναίκα που δεν έχεις συναντήσει ποτέ; Αλλά εκείνος ήταν σε φάση, όλα καλά. Κάποιες στιγμές σκεφτόμουν, Θεέ μου, ελπίζω να τα πάμε καλά».

Υπήρχε όμως και ένα πλεονέκτημα σε αυτή τη συνθήκη: «Όταν πηγαίνεις διακοπές με έναν ξένο, δεν του έχεις καμία υποχρέωση. Αν δεν θέλει να κάνει κάτι, απλά δεν σε ενοχλεί. Κλείσαμε ξεχωριστά δωμάτια, έτσι ο καθένας είχε το δικό του χώρο. Αν αντιμετωπίζαμε προβλήματα, απλά θα έκανε ο καθένας το πρόγραμμά του» είπε ο Μπάρτον.

«Όταν πηγαίνεις διακοπές με έναν ξένο, δεν του έχεις καμία υποχρέωση. Αν δεν θέλει να κάνει κάτι, απλά δεν σε ενοχλεί. Κλείσαμε ξεχωριστά δωμάτια, έτσι ο καθένας είχε το δικό του χώρο»

Η πρώτη τους συνάντηση, στο αεροδρόμιο του Σικάγο, συνοδευόταν από καλούς οιωνούς: «Με περίμενε εκείνος στο check-in, γιατί η δική μου πτήση είχε καθυστερήσει. Τον πλησίασα και σκέφτηκα, Θεέ μου, είσαι αληθινός άνθρωπος».

Ο Μπάρτον επίσης συμπάθησε από την αρχή τη συνταξιδιώτισσά του. «Αγκαλιάσαμε ο ένας τον άλλο, κάναμε check-in και μετά συνεχίσαμε να μιλάμε. Στο αεροπλάνο καθίσαμε ο ένας δίπλα στον άλλον».

Τις επόμενες μέρες, εξερεύνησαν παρέα την Κωνσταντινούπολη. Στη συνέχεια, και αφού είχαν γίνει ήδη φίλοι, πέταξαν για Καππαδοκία, όπου έμειναν σε ένα ξενοδοχείο σε σπηλιά και απόλαυσαν μια βόλτα με αερόστατο. Το ταξίδι τους συνεχίστηκε στο Κουσάντασι, για αλεξίπτωτο πλαγιάς και ιαματικά λουτρά.

Με τόσο κοινό χρόνο, το ταξίδι θα μπορούσε να εξελιχθεί με δύο τρόπους: να οδηγήσει είτε στην καταστροφή είτε σε μια απολαυστική παρέα και στον έρωτα ή τη φιλία. Στην περίπτωσή τους, όπως είπαν στο CNN, έγιναν φίλοι.

«Από τότε που επιστρέψαμε, συζητάμε να ξαναβρεθούμε, αφού απέχουμε δύο ώρες με το αεροπλάνο ο ένας από τον άλλον» λέει η Ρόκα. Ήδη μάλιστα συζητούν το επόμενό τους ταξίδι: ο Μπάρτον έχει οργανώσει να επισκεφτεί την Ισπανία με τη μητέρα του και η Ρόκα σκέφτεται να τους συνοδεύσει. Στο μεταξύ, εξετάζουν την ιδέα να δημιουργήσουν μια υπηρεσία που θα επιτρέψει και σε άλλους να βρίσκουν συνταξιδιώτες. «Θα το ονομάσουμε Vacation Pursuit» καταλήγει ο Μπάρτον. «Γι’ αυτό, έχετε το νου σας!».

Δείτε φωτογραφίες από το ταξίδι τους:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS