Λαχανάκια Βρυξελλών στο φούρνο με σκόρδο και βαλσαμικό ξύδι. Μια υπέροχη χειμωνιάτικη ζεστή σαλάτα που θα αγαπήσετε.
Προετοιμασία: 5 λεπτά
Εκτέλεση: 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 140 θερμίδες
Υλικά
600 γρ. λαχανάκια Βρυξέλλες κομμένα στη μέση
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
1-2 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.
- Σε μπολ αναμειγνύουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών με το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
- Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Αραδιάζουμε το μείγμα από λαχανάκια Βρυξελλών.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά και να γίνει το φύλλωμα ελαφρώς καφετί.
- Βγάζουμε από το φούρνο. Περιχύνουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών με βαλσαμικό ξύδι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τη σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών ζεστή ή χλιαρή.
Δείτε ένα βίντεο με μια clean eating συνταγή στα αγγλικά:
Πηγή: mamapeinao.gr