Η αντιπρόεδρος των ΗΠA, Καμάλα Χάρις, κατάφερε να γράψει για ακόμα μια φορά ιστορία στην αμερικάνικη πολιτική σκηνή. Μαζί με την Νάνσι Πελόσι στάθηκαν στα έδρανα πίσω από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ενώ εκείνος απευθυνόταν στο κογκρέσο, μια ιστορική στιγμή αφού για πρώτη φορά δύο γυναίκες βρέθηκαν σε αυτή τη θέση.

Η Νάνσι Πελόσι το 2007 έγινε η πρώτη γυναίκα που έγινε πρόεδρος της βουλής των αντιπροσώπων, ενώ η Καμάλα Χάρις είναι η πρώτη γυναίκα που γίνεται Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν στο κοινοβούλιο και χαιρετήθηκαν θερμά ακουμπώντας τους αγκώνες τους ενώ ο Μπάιντεν δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ιστορική αυτή στιγμή:

«Κυρία πρόεδρε της βουλής. Κυρία Αντιπρόεδρε. Κανένας πρόεδρος δεν έχει πει αυτά τα λόγια από το βήμα της βουλής. Κανένας πρόεδρος δεν έχει πει ποτέ αυτά τα λόγια. Καιρός ήταν», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Πελόσι είχε μιλήσει σε συνέντευξή της στο MSNBC για την ιστορική στιγμή, εξηγώντας ότι «είναι συναρπαστικό. Και είναι όμορφο να γράφεις ιστορία. Καιρός ήταν. Έγραψα ιστορία όταν έγινε η πρώτη πρόεδρος της βουλής και στεκόμουν πίσω από τον πρόεδρο Bush. Και το είχε τονίσει. Τώρα είναι τόσο συναρπαστικό».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτογραφία: Reuters

TAGS