Μπορεί να μην είμαστε ακόμα σε θέση να ταξιδέψουμε εκτός νομού, αλλά τίποτα δεν μας περιορίζει να μετακινηθούμε νοερά στις πιο όμορφες γωνιές της Ελλάδας. Νέος προορισμός μας γίνεται μια παραλία με καταγάλανα νερά πισίνας, στην οποία μας ταξιδεύει ένα βίντεο.

Ο λόγος για τον οποίο δεν είναι τόσο γνωστή είναι γιατί βρίσκεται στη σκιά του διάσημου Σίμου στην Ελαφόνησο. Όπως διαπιστώνουμε όμως είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο γοητευτική. Πρόκειται για την παραλία Παναγιά Ελαφονήσου, στη δυτική πλευρά του νησιού.

Toν χειμώνα, λιμνάζοντα νερά από την πλημμυρίδα και τη βροχή συγκεντρώνονται στο εσωτερικό της παραλίας δημιουργώντας μια μικρή λίμνη, την οποία οι ντόπιοι ονομάζουν «Λιμνίτσα»

Όπως διαβάζουμε στις πληροφορίες του βίντεο, τον χειμώνα, λιμνάζοντα νερά από την πλημμυρίδα και τη βροχή συγκεντρώνονται στο εσωτερικό της παραλίας δημιουργώντας μια μικρή λίμνη, την οποία οι ντόπιοι ονομάζουν «Λιμνίτσα». Πρόκειται για ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς με κέδρους, αμμόλοφους και καταγάλανα βαθιά νερά. 

Στην αγκάλη της Παναγιάς συναντάμε τα τέσσερα νησάκια της: τις Ξεροπούλες, το Λεπτό Νησί, το Πρασονήσι και την Κασσέλα, το μεγαλύτερο νησάκι της Ελαφονήσου με ύψος 18 μέτρων. Ανάμεσα σε αυτά τα νησιά δύει ο ήλιος, χαρίζοντας ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα σε όσους επισκεφτούν την παραλία της Παναγίας. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η ομώνυμη, γραφική εκκλησία, γύρω από την οποία εκτείνεται ο οικισμός Κατωνήσι.

Αλλά η περιοχή είναι προικισμένη και με πολλές σπηλιές. Μάλιστα σύμφωνα με την παράδοση, το Ελαφονήσι είναι η Χώρα των Κυκλώπων και τα νησιά της Παναγιάς οι «Κυκλώπετρες». Το ιστορικά βέβαιο είναι ότι στα νερά των νησιών έγινε η Β' Βενετοτουρκική Ναυμαχία της Ελαφονήσου το 1717 με το ναύαρχο Πιζάνη (Δρ Μέντης Κ. 1993: 60-61), ενώ από αυτά, το 1806, διασώθηκε ο Κολοκοτρώνης (Ανωμήτρης Τζ. 1984-1996). 

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό: YouTube
 

TAGS