ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ίσως το μυστικό της αντιγήρανσης να μην κρύβεται σε κάποιο προϊόν, αλλά στη βρύση της μπανιέρας σου

Ένα ζήτημα που τις περισσότερες φορές περνάει πραγματικά απαρατήρητο, αλλά οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ενδέχεται να επηρεάζει σοβαρά την υγεία του δέρματος μας.

Ίσως το μυστικό της αντιγήρανσης να μην κρύβεται σε κάποιο προϊόν, αλλά στη βρύση της μπανιέρας σου

Είναι πλέον κάτι πάρα πολύ συνηθισμένο να υπάρχει ένα φίλτρο νερού στον νεροχύτη της κουζίνας μας. Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο νερό που καταναλώνουν, αφού είναι πλέον αποδεδειγμένο πως η ποιότητα του νερού που πίνουμε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία μας μακροπρόσθεσμα.

Φυσικά, αυτό από μόνο του είναι ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα αλλά ίσως αυτό που υπάρχει ανάγκη να κατακτήσουμε αμέσως μετά να είναι η καθαρότητα του νερού με το οποίο πλενόμαστε. Ένα ζήτημα που τις περισσότερες φορές περνάει πραγματικά απαρατήρητο, αλλά οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ενδέχεται να επηρεάζει σοβαρά την υγεία του δέρματος μας. Με λίγα λόγια, αν το νερό που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε μπάνιο, να λουστούμε ή να πλύνουμε το πρόσωπο μας είναι φιλτραρισμένο αυτό μπορεί από μόνο του να μας χαρίσει μία επιδερμίδα πιο λεία, πιο λαμπερή και κατ'επέκταση πιο νεανική.

Οι περισσότεροι από εμάς σίγουρα έχουμε παρατηρήσει πως ο τρόπος που αντιδρούν τα μαλλιά και το δέρμα μας είναι τελείως διαφορετικός όταν ταξιδεύουμε σε διαφορετικές χώρες του κόσμου και χρησιμοποιούμε νερό από τα τοπικά ξενοδοχεία, αφού σε αρκετά κράτη του πλανήτη το νερό θεωρείται ιδιαίτερα «βαρύ» και πυκνό σε άλατα (Μεγάλη Βρετανία) ενώ σε άλλες, όπως είναι για παράδειγμα η Ελλάδα, το νερό είναι πιο ήπιο σε συστατικά και πιο φιλικό προς το PΗ του δέρματος μας.

Η βασική αιτία είναι πως σε πολλές χώρες είναι αναγκαία η χρήση χλωρίου προκειμένου να εξουδετερωθούν πλήρως τα βακτήρια και τα μικρόβια που ζουν μέσα στο νερό με αποτέλεσμα όταν αυτό φτάνει σε εμάς, περνώντας μέσα από τη βρύση της μπανιέρας ή της ντουζιέρας μας να είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για την επιδερμίδα μας. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως πολλοί άνθρωποι αναφέρουν σοβαρά δερματολογικά θέματα μετά από κάποια επίσκεψη στο κολυμβητήριο της γειτονιάς του, με τις πισίνες να αποτελούν το πιο συνηθισμένο μέρος στο οποίο ερχόμαστε σε επαφή με το χλώριο σε μεγάλες ποσότητες.

Ειδικά τα άτομα που έχουν πιο ευαίσθητη επιδερμίδα αναφέρουν σοβαρούς ερεθισμούς είτε μετά από μία βουτιά στην πισίνα είτε μετά από ένα ζεστό μπάνιο με νερό που περιέχει χλώριο. Ένα ακόμα πολύ βασικό θέμα είναι το κατά πόσο έχουμε ανάγκη να πλενόμαστε με νερό που είναι 100% απαλλαγμένο από την παρουσία βακτηριδίων, αφού τα ζωντανά βακτηρίδια που ζουν μέσα σε αυτό ανήκουν στην ίδια κατηγοριά με τα βακτηρία που ζουν στο δέρμα μας, στη μύτη μας και σε πολλά ακόμα σημεία του σώματος μας και είναι απαραίτητα για την ανάπλαση των κυττάρων μας, την ορμονική μας ισορροποία και την σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Κορυφαίοι beauty editors σε όλο τον κόσμο, ανάμεσα τους και ο Steven Macari του αμερικανικού Harper's Bazaar, υποστηρίζουν πως είδαν μία τεράστια διαφορά στο δέρμα τους από τη στιγμή που υιοθέτησαν τη νέα μεγάλη τάση της εποχής και τοποθέτησαν ειδικό φίλτρο νερού στην μπανιέρα τους, το οποίο απομακρύνει το χλώριο από το τρεχούμενο νερό, διατηρώντας τα βακτηρία που δρουν μέσα σε αυτό. Ο Macari μάλιστα εξηγεί πως το συγκεκριμένο φίλτο δεν χρειάζεται κάποια ειδική εγκατάσταση αλλά είναι κάτι που μπορεί να τοποθετήσει ο καθένας μας μόνος στο μπάνιο του.

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram.

Read Next

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

Περισσότερα από

Life

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.