ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

iPhone 13: Μόλις κυκλοφόρησαν τα νέα μοντέλα της Apple και μας βάζουν σε πειρασμό

Τo νέo iPhone 13 είναι εδώ και δίνει το δικό του στίγμα.

iPhone 13: Μόλις κυκλοφόρησαν τα νέα μοντέλα της Apple και μας βάζουν σε πειρασμό

Η διαμάχη της Apple και των iPhones με το "οικοσύστημα” του Android της Google μαίνεται εδώ και πολλά χρόνια. Στην αρχή της καριέρας του, το iPhone πρακτικά έπαιζε χωρίς αντίπαλο, μιας και το Android ακόμη έκανε τα πρώτα "νηπιακά” του βήματα. Το λειτουργικό σύστημα της Google, βέβαια, έκανε άλματα προόδου, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε πολλές συσκευές δεκάδων κατασκευαστών. Την ίδια στιγμή, όμως, που το Android βασιζόταν σε μια κατακερματισμένη αγορά, η Apple διατηρούσε ακέραια τη δική της βάση, απολαμβάνοντας πολύ μεγάλα ποσοστά "customer loyalty”, την "πίστη”, δηλαδή, των πελατών στην εταιρεία. Μάλιστα, έρευνα δείχνει πως οι χρήστες Android που θα μετέβαιναν σε iPhone 13 είναι περισσότεροι από ποτέ! Τώρα, η Apple βγάζει στην αγορά τη νέα σειρά iPhone 13 με αιχμή του δόρατος το κορυφαίο iPhone 13 Pro Max και βάζει ακόμη μεγαλύτερο δέλεαρ στους… απέναντι!

Νέα μοντέλα iPhone 13

Η νέα σειρά της Apple έρχεται με τον αύξοντα αριθμό "13” και απαρτίζεται από τέσσερα διαφορετικά μοντέλα: το "απλό” iPhone 13, το ενισχυμένο iPhone 13 Pro, το "full-extra” iPhone 13 Pro Max, αλλά και το μικρό και βολικό iPhone 13 mini, για όσους βάζουν το (μικρό) μέγεθος πάνω απ’ όλα. Σε γενικές γραμμές, και τα τέσσερα μοντέλα της Apple βασίζονται πάνω στην ίδια πλατφόρμα και χρησιμοποιούν τον ίδιο επεξεργαστή: τον εντυπωσιακό A15 Bionic, ο οποίος σχεδιάζεται από την ίδια την Apple και κατασκευάζεται (από την TSMC) στην κορυφαία λιθογραφία 5 νανομέτρων. Πρόκειται για τον πιο γρήγορο επεξεργαστή "φορητής” κατηγορίας, ο οποίος διαθέτει και ειδικά υποσυστήματα για επιτάχυνση λειτουργιών "τεχνητής νοημοσύνης”.

Κορυφαίες δυνατότητες φωτογραφίας & video

Στα smartphones, ειδικά τα τελευταία λίγα χρόνια, οι επιδόσεις σε φωτογραφία αλλά και λήψη βίντεο είναι θεμελιώδους σημασίας για πολλές "μερίδες” των χρηστών. Και εδώ η Apple έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος. Ενώ οι "άλλοι” αναλώνονται σε κόντρες για τον αριθμό των megapixels, η Apple χρησιμοποιεί αισθητήρες των "μόλις” 12 megapixels. Αλλά η ποιότητα των αισθητήρων και των οπτικών, σε συνδυασμό με ειδικούς αλγόριθμους "τεχνητής νοημοσύνης”, οι οποίοι επιταχύνονται από τον επεξεργαστή, κάνουν θαύματα, δίνοντας φωτογραφίες και βίντεο τα οποία είναι απίστευτης ποιότητας, και πλησιάζουν ποιότητα επιπέδου DSLR.

Υποστήριξη 5G

Εδώ δεν έχουμε να πούμε πολλά πράγματα: όλες οι εκδόσεις του iPhone 13 υποστηρίζουν δίκτυα 5G, εξασφαλίζοντας απίστευτη ταχύτητα "ανεβοκατεβάσματος” δεδομένων. Προφανώς η τελική ταχύτητα εξαρτάται από την κάλυψη των εταιρειών κινητής, αλλά τα iPhone 13 είναι έτοιμα και δεν υπάρχουν μοντέλα "light” χωρίς υποστήριξη 5G.

Δέλεαρ και loyalty

Η "πίστη” στην (εκάστοτε) εταιρεία είναι κάτι το οποίο η Apple παραδοσιακά απολαμβάνει. Τον τελευταίο καιρό, όμως, αρχίζει και διαφαίνεται μια μεταστροφή – όχι των χρηστών iPhone, αλλά των… υπολοίπων! Τα νέα iPhone 13 με τα προηγμένα τους χαρακτηριστικά και τις βελτιώσεις (έναντι των παλαιότερων μοντέλων) έχουν βάλει σε μεγάλο "πειρασμό” ακόμη και σε παραδοσιακούς "οπαδούς” άλλων εταιρειών. Τελικά, όμως, το όποιο "loyalty” δεν είναι κάτι παγιωμένο. Είναι κάτι "ρευστό” και επηρεάζεται και αλλάζει με κάθε επιτυχία, κάθε αποτυχία, κάθε νέα "γενιά” συσκευών. Και εδώ είναι το δυνατό σημείο της Apple: φροντίζει να δίνει "στίγμα” με κάθε νέα κυκλοφορία!

Τα νέα iPhone 13 είναι εδώ και, ναι, δίνει το δικό του στίγμα! Μπορείς να τα αποκτήσεις από το Public σε όλα τα χρώματα, όλες τις χωρητικότητες και σε όλες τις παραλλαγές!

Read Next

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

Περισσότερα από

Stories

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.