Ημέρα μνήμης της Μελίνας Μερκούρη σήμερα και με αυτή την αφορμή το Υπουργείο Πολιτισμού ανήγγειλε ελεύθερη είσοδο σε όλα τα μουσεία της χώρας.

Πιο συγκεκριμέν, σήμερα μέχρι τις 4 το μεσημέρι στο Μουσείο της Ακρόπολης θα προβάλλεται και ένα βίντεο με υλικό από το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, αφιερωμένο στην προσπάθεια της Μερκούρη για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στη χώρα μας

«Πρόκειται για ένα ανθολόγιο από ταινίες που αφορούν στη Μελίνα και στο θέμα του επαναπατρισμού» λέει ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης Δημήτρης Παντερμαλής, ο οποίος είχε την επιμέλεια του υλικού σε συνεργασία με τον Δημήτρη Αρβανιτάκη.

Ανάμεσα στις ταινίες από τις οποίες έγινε επιλογή είναι το ντοκιμαντέρ του BBC για την κλοπή και τη μεταφορά των Γλυπτών στη Βρετανία καθώς και σημαντικές στιγμές στο χρονικό της διεκδίκησης με πρωταγωνίστρια τη Μελίνα Μερκούρη, που ξεκίνησε τον αγώνα της επιστροφής πριν από 35 χρόνια.  

Η ταινία θα προβάλλεται στο αμφιθέατρο του μουσείου και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του. 

TAGS