Μπορεί το φετινό Πάσχα, όπως και το περσινό, να μην ήταν αυτό που περιμέναμε και λαχταρούσαμε, εκδρομές στο χωριό, συγκεντρώσεις με φίλους και συγγενείς και γιατί όχι μία βουτιά στη θάλασσα, αλλά ευτυχώς υπάρχουν κάποιες σταθερές αξίες να μας υπενθυμίζουν ότι διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα, εκτός φυσικά από τα κουλουράκια και τα τσουρέκια!

Βλέπεις η ελληνική τηλεόραση φρόντισε για ακόμη μία φορά να μας προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερο Πάσχα, μέσα από τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, με κεντρικό θέμα τη Βίβλο αλλά και τα Πάθη του Χριστού.

Βλέπεις η ελληνική τηλεόραση φρόντισε για ακόμη μία φορά να μας προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερο Πάσχα, μέσα από τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, με κεντρικό θέμα τη Βίβλο αλλά και τα Πάθη του Χριστού.

Και αν ανάλογες ταινίες και σειρές υπάρχουν αμέτρητες, ένα είναι εκείνο το πρόγραμμα που όσα χρόνια κι αν περάσουν θα περιμένουμε με αγωνία κάθε Μεγάλη Εβδομάδα για να το παρακολουθήσουμε: Τον Ιησού από τη Ναζαρέτ.

Μπορεί να γνωρίζουμε τους διαλόγους απ’ έξω και μπορεί να ξέρουμε τι θα γίνει στην αμέσως επόμενη σκηνή, αλλά επιμένουμε κάθε χρόνο να παρακολουθούμε την τηλεοπτική αυτή υπερπαραγωγή – οι προδιαγραφές της ήταν κινηματογραφικές -, με αγωνία σαν να είναι η πρώτη φορά. Δεν θα ήταν μάλιστα υπερβολή να πούμε ότι η εικόνα του Χριστού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με εκείνη του πρωταγωνιστή της σειράς Ρόμπερτ Πάουελ, ο οποίος σε αντίθεση με την «κατάρα» που ακολουθεί άλλους ηθοποιούς που υποδύθηκαν τον Χριστό στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη, ζει, βασιλεύει και επαγγελματικά μπορεί να μην μεσουράνησε, αλλά δεν έμεινε και στα αζήτητα.

O Πάουελ είναι σήμερα 77 ετών και όποτε μπορεί κάνει ταξίδια με το ιστιοπλοϊκό του. Για τον ρόλο του ως Ιησούς Χριστός στην τεράστια επιτυχία του Φράνκο Τζεφιρέλι, είχε δηλώσει δύο χρόνια πριν: «Να προσπαθείς να υποδυθείς έναν Θεό και να το συνειδητοποιήσεις, είναι μια παράκαμψη προς τον νευρικό κλονισμό». Μάλλον ο συγκεκριμένος τον απέφυγε γιατί μας φαίνεται μια χαρά.

«Να προσπαθείς να υποδυθείς έναν Θεό και να το συνειδητοποιήσεις, είναι μια παράκαμψη προς τον νευρικό κλονισμό».

Ακόμη μία πρωταγωνίστρια που είχε ξεχωρίσει τότε, ήταν η Ολίβια Χάσει, η οποία υποδύθηκε την Παρθένο Μαρία, δηλαδή τη μητέρα του Ιησού. Η πολύ νεαρή ηθοποιός, είχε εντυπωσιάσει με τις υποκριτικές της δυνατότητες αλλά και την ομορφιά της, και κάπως έτσι κατάφερε να πάρει τον ρόλο με συνοπτικές διαδικασίες. Έτσι, σε ηλικία 26 ετών, έγινε γνωστή παγκοσμίως, παρόλο που είχε ήδη κερδίσει μία Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» πάλι του Φράνκο Τζεφιρέλι.

Σήμερα είναι 70 ετών (ναι είναι μικρότερη από τον «γιο» της Ρόμπερτ Πάουελ), έχει πίσω της μία αξιοσημείωτη καριέρα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ενώ το 2018 κυκλοφόρησε η βιογραφική ταινία με τίτλο: «The Girl on the Balcony: Olivia Hussey Finds Life after Romeo and Juliet».

Σε περίπτωση πάντως που αναρωτιόσουν, ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» θα αρχίσει να προβάλλεται σήμερα από τον Ant1.

Ακκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία: IMDB

TAGS