Τον περασμένο Μάρτιο οι τεράστιες, φονικές πυρκαγιές στην Αυστραλία κατέστρεψαν χιλιάδες στέμματα δασικής έκτασης και κόστισαν τη ζωή και εκατομμύρια ζώα που έτρεξαν ανυπεράσπιστα να σωθούν από τις φλόγες, αλλά τα περισσότερα δεν τα κατάφεραν. 

Oι εικόνες ενός μικρού κοάλα που σπάραζε στο κλάμμα από τον πόνο, με όλο το σώμα του να είναι καλυμμένο από εγκαύματα τρίτου βαθμού έκαναν, τότε, τον γύρο του κόσμου και θα συνεχίσουν να στοιχειώνουν τη σκέψη μας κάθε φορά που θα θυμώμαστε εκείνη την γιγάντια καταστροφή.

Πλέον 3 μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που η μακρινή Αυστραλία άρχισε να φλέγεται και πάνω από τις μαύρες στάχτες μία νέα ελπίδα για ζωή έχει κάνει την εμφάνιση της. Στο πάρκο προστασίας άγριων ζώων, Reptile Park, οι υπεύθυνοι μόλις ανακοίνωσαν τη γέννηση του πρώτου μωρού κοάλα μετά τις καταστροφικές φωτιές του Μαρτιού, ένα γεγονός με ξεχωριστή, συμβολική σημασία. Γι'αυτόν τον λόγο οι υπεύθυνοι του πάρκου την ονόμασαν Αsh, δηλαδή «στάχτη».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ο ερχομός της Αsh σηματοδοτεί την έναρξη μίας νεάς εποχής στην όμορφη χώρα της Αυστραλίας, με τους ανθρώπους που φροντίζουν τα κοάλα στο συγκεκριμένο πάρκο να δηλώνουν ότι η γέννηση της είναι «σα να μπήκε ξανά σε αυτό το μέρος το φως και η ελπίδα για μία γόνιμη εποχή».

Επίσης η γέννηση της Ash είναι εξαιρετικά σημαντική για έναν ακόμα λόγο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το πλήγμα που δέχθηκε οι κοινότητα των κοάλα στην Αυστραλία την προηγούμενη περίοδο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στην χώρα το είδος των κοάλα είχε φτάσει, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, στα όρια της εξαφάνισης, πράγμα που σήμαινε ότι τα κοάλα που κατάφεραν να επιβιώσουν από τις φωτιές δεν ήταν αρκετά για να καταφέρουν να αναπαραχθούν με ταχύτητα τέτοια ώστε το είδος να μπορέσει να επιβιώσει.

Η Αsh ήρθε στον κόσμο λίγο πριν το πάρκο ανοίξει και πάλι τις πόρτες του για το κοινό, καθώς παρέμεινε κλειστό για μεγάλο διάστημα, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. 

Δείτε δύο βίντεο για τη γέννηση της Ash:

 

 

 

Με πληροφορίες από το My Modern Met

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS