Το μυθιστόρημα «Η υπέροχη φίλη μου», το πρώτο βιβλίο της Τετραλογίας της Νάπολης που τοποθέτησε τη συγγραφέα Έλενα Φεράντε ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως, έρχεται στη μικρή οθόνη. Την Κυριακή κάνει πρεμιέρα στο κανάλι HBO μια μίνι σειρά οκτώ επεισοδίων βασισμένη στο μπεστ σέλερ (στην Ελλάδα το πρώτο επεισόδιο θα προβληθεί στην Cosmote TV την Πέμπτη 22/11, στις 22.00).

Η Έλενα Φεράντε είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της σύγχρονης λογοτεχνίας, καθώς κανένας δεν ξέρει το αληθινό πρόσωπο πίσω από αυτό το ψευδώνυμο που έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο. Γεγονός που προσθέτει γοητεία στις ήδη γοητευτικές ιστορίες της, ευκολοδιάβαστες και με ουσία, που έχουν αποκτήσει φανατικούς οπαδούς, ιδιαίτερα ανάμεσα στο γυναικείο κοινό.

Όπως και το βιβλίο «Η υπέροχη φίλη μου», η νέα τηλεοπτική σειρά εστιάζει στη φιλία της Έλενα και της Λίλα, δύο κοριτσιών που μεγαλώνουν στις φτωχογειτονιές της Νάπολης μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αν θα ακολουθήσουν και άλλοι κύκλοι επεισοδίων, βασισμένοι στα υπόλοιπα τρία βιβλία της τριλογίας.

Δες το τρέιλερ της νέας σειράς.

 

 

 

 

TAGS