Η Lissette Calveiro είναι μία 26χρονη κοπέλα από το Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, η οποία είχε όνειρο ζωής να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη. Όταν τελικά τα κατάφερε άρχισε να ποστάρει αμέτρητες φωτογραφίες από την φαντασμαγορική καθημερινότητα της εκεί - κάτι ανάμεσα σε Gossip Girl και Sex and the City- γεμίζοντας το Instagram με εικόνες από τα νέα της ρούχα, τις ακριβές της διακοπές και τα πλούσια γεύματα brunch που απολάμβανε κάθε Σαββατοκύριακο.

Αφού έζησε στο έπακρο μία φαινομενικά τέλεια, αλλά στην πραγματικότητα τελείως ψεύτική, ζωή στο Instagram, η Lissette ανακάλυψε πως είχε συνολικό χρέος στις πιστωτικές της κάρτες ύψους 10.000 δολαρίων.

Όπως εξηγεί η ίδια «ο σκοπός μου ήταν να ξεκινήσω το δικό μου blog μέσω του οποίου θα περιέγραφα την πραγματικότητα της ζωής μου στη Νέα Υόρκη. Το 2013 έκανα την πρακτική μου σε μία εταιρία δημοσίων σχέσεων και παρόλο που δεν πίστευα πως υπάρχει αυτό που αποκαλούμε "influencer" ήθελα να δω πόσο μακριά μπορούσα να φτάσω με το blog μου». Παρόλα αυτά συμπληρώνει πως «Το να έχεις μόλις αποφοιτήσει από το κολέγιο και να προσπαθήσεις να ζήσεις μία ζωή αντίστοιχη με αυτή των πιο πλούσιων και διάσημων χρηστών του Instagram είναι εντελώς μη ρεαλιστικό».

Λίγο καιρό αργότερα η 26χρονη σήμερα blogger έπεσε στην λούπα των ατελείωτων εξόδων, αρχίζοντας να χρεώνει μεγάλα ποσά σε διαφορετικές πιστωτικές κάρτες προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στα στάνταρ της καθημερινότητας που είχε επιλέξει. «Σκεφτόμουν ότι θα αποπληρώσω τα χρήματα κάποια στιγμή αργότερα. Είναι μία πολύ επικίνδυνη παγίδα η οποία μπορεί να σε οδηγήσει σε πολύ άσχημες, από οικονομικής απόψεως, καταστάσεις». 

 

Getting lost and finding myself in a plate of jerk chicken. Happy Sunday, everyone!

A post shared by Lissette Calveiro (@lissettecalv) on

Η Lissette εξηγεί πως μπήκε στη διαδικασία να «αναβαθμίσει» την ζωή της για τους σκοπούς του νέου της blog αλλά τρία χρόνια αργότερα συνειδητοποίησε ότι δεν θέλει να περνάει άλλο τις ημέρες της κάνοντας πράγματα αποκλειστικά και μόνο για το Instagram.

H νεαρή blogger περιέγραψε την κατάσταση της, σχολιάζοντας πως βυθίστηκε σε όλο και μεγαλύτερο χρέος, ξοδεύοντας σε μικρές πολυτέλεις πάνω από 200 ευρώ το μήνα και ότι ποτέ δεν φορούσε τα ίδια ρούχα δεύτερη φορά. Με λίγα λόγια ζούμε μία κατάσταση πολύ πάνω από τις οικονομικές της δυνατότητες.

«Τα έβαλα κάτω να κατάλαβα πως χρωστούσα περίπου 10.000 δολάρια στις πιστωτικές μου κάρτες και τότε κατάλαβα ότι έπρεπε οπωσδήποτε να σταματήσω. Το πρώτο μου βήμα ήταν να αλλάξω εντελώς τις συνήθειες μου προκειμένου να αποπληρώσω το χρέος μου. Μετακόμισα σε φθηνότερο σπίτι με συγκάτοικο και άρχισα να τρώω πάντα μέσα. Επίσης όσα χρήματα έβγαζα από σπόνσορες στο Instagram τα έδινα για τις κάρτες».

Μάλιστα η Lissette υποστηρίζει πως ο κόσμος δεν είχε την ίδια ανταπόκριση στα ποστ της όταν ανέβαζε παπούτσια ή μία καινούρια τσάντα, αλλά ενθουσιαζόταν όταν πόστρε συμβουλές για δουλειά ή εμπειρίες από ταξίδια. «Το σημαντικό στη ζωή είναι να παραμένεις αυθεντικός».

«Το να ζεις πολύ πάνω από τις δυνατότητες σου δεν είναι τόσο ευχάριστο όσο το να ξοδεύεις χρήματα που έχεις στην πραγματικότητα,» λέει η Calveiro. «Μου αρέσει ακόμα να ταξιδεύω αλλά μόνο όταν μπορώ να πληρώσω προκαταβολικά κι όχι μέσω πιστωτικής κάρτας».

 

 

Came for the culture, stayed for the food. #Marrakech

A post shared by Lissette Calveiro (@lissettecalv) on

 

 

{views from the 212}

A post shared by Lissette Calveiro (@lissettecalv) on

 

 

“You belong somewhere you feel free.”

A post shared by Lissette Calveiro (@lissettecalv) on

 

 

Out here living my best life.

A post shared by Lissette Calveiro (@lissettecalv) on

 

TAGS