ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η τρομακτική ιστορία της γυναίκας που χρεώθηκε τεράστια ποσά για να γίνει διάσημη στο Instagram

Kαι τελικά δεν έγινε.

Η τρομακτική ιστορία της γυναίκας που χρεώθηκε τεράστια ποσά για να γίνει διάσημη στο Instagram

Η Lissette Calveiro είναι μία 26χρονη κοπέλα από το Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, η οποία είχε όνειρο ζωής να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη. Όταν τελικά τα κατάφερε άρχισε να ποστάρει αμέτρητες φωτογραφίες από την φαντασμαγορική καθημερινότητα της εκεί - κάτι ανάμεσα σε Gossip Girl και Sex and the City- γεμίζοντας το Instagram με εικόνες από τα νέα της ρούχα, τις ακριβές της διακοπές και τα πλούσια γεύματα brunch που απολάμβανε κάθε Σαββατοκύριακο.

Αφού έζησε στο έπακρο μία φαινομενικά τέλεια, αλλά στην πραγματικότητα τελείως ψεύτική, ζωή στο Instagram, η Lissette ανακάλυψε πως είχε συνολικό χρέος στις πιστωτικές της κάρτες ύψους 10.000 δολαρίων.

Όπως εξηγεί η ίδια «ο σκοπός μου ήταν να ξεκινήσω το δικό μου blog μέσω του οποίου θα περιέγραφα την πραγματικότητα της ζωής μου στη Νέα Υόρκη. Το 2013 έκανα την πρακτική μου σε μία εταιρία δημοσίων σχέσεων και παρόλο που δεν πίστευα πως υπάρχει αυτό που αποκαλούμε "influencer" ήθελα να δω πόσο μακριά μπορούσα να φτάσω με το blog μου». Παρόλα αυτά συμπληρώνει πως «Το να έχεις μόλις αποφοιτήσει από το κολέγιο και να προσπαθήσεις να ζήσεις μία ζωή αντίστοιχη με αυτή των πιο πλούσιων και διάσημων χρηστών του Instagram είναι εντελώς μη ρεαλιστικό».

Λίγο καιρό αργότερα η 26χρονη σήμερα blogger έπεσε στην λούπα των ατελείωτων εξόδων, αρχίζοντας να χρεώνει μεγάλα ποσά σε διαφορετικές πιστωτικές κάρτες προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στα στάνταρ της καθημερινότητας που είχε επιλέξει. «Σκεφτόμουν ότι θα αποπληρώσω τα χρήματα κάποια στιγμή αργότερα. Είναι μία πολύ επικίνδυνη παγίδα η οποία μπορεί να σε οδηγήσει σε πολύ άσχημες, από οικονομικής απόψεως, καταστάσεις».

Η Lissette εξηγεί πως μπήκε στη διαδικασία να «αναβαθμίσει» την ζωή της για τους σκοπούς του νέου της blog αλλά τρία χρόνια αργότερα συνειδητοποίησε ότι δεν θέλει να περνάει άλλο τις ημέρες της κάνοντας πράγματα αποκλειστικά και μόνο για το Instagram.

H νεαρή blogger περιέγραψε την κατάσταση της, σχολιάζοντας πως βυθίστηκε σε όλο και μεγαλύτερο χρέος, ξοδεύοντας σε μικρές πολυτέλεις πάνω από 200 ευρώ το μήνα και ότι ποτέ δεν φορούσε τα ίδια ρούχα δεύτερη φορά. Με λίγα λόγια ζούμε μία κατάσταση πολύ πάνω από τις οικονομικές της δυνατότητες.

«Τα έβαλα κάτω να κατάλαβα πως χρωστούσα περίπου 10.000 δολάρια στις πιστωτικές μου κάρτες και τότε κατάλαβα ότι έπρεπε οπωσδήποτε να σταματήσω. Το πρώτο μου βήμα ήταν να αλλάξω εντελώς τις συνήθειες μου προκειμένου να αποπληρώσω το χρέος μου. Μετακόμισα σε φθηνότερο σπίτι με συγκάτοικο και άρχισα να τρώω πάντα μέσα. Επίσης όσα χρήματα έβγαζα από σπόνσορες στο Instagram τα έδινα για τις κάρτες».

Μάλιστα η Lissette υποστηρίζει πως ο κόσμος δεν είχε την ίδια ανταπόκριση στα ποστ της όταν ανέβαζε παπούτσια ή μία καινούρια τσάντα, αλλά ενθουσιαζόταν όταν πόστρε συμβουλές για δουλειά ή εμπειρίες από ταξίδια. «Το σημαντικό στη ζωή είναι να παραμένεις αυθεντικός».

«Το να ζεις πολύ πάνω από τις δυνατότητες σου δεν είναι τόσο ευχάριστο όσο το να ξοδεύεις χρήματα που έχεις στην πραγματικότητα,» λέει η Calveiro. «Μου αρέσει ακόμα να ταξιδεύω αλλά μόνο όταν μπορώ να πληρώσω προκαταβολικά κι όχι μέσω πιστωτικής κάρτας».

Came for the culture, stayed for the food. #Marrakech

A post shared by Lissette Calveiro (@lissettecalv) on

{views from the 212}

A post shared by Lissette Calveiro (@lissettecalv) on

“You belong somewhere you feel free.”

A post shared by Lissette Calveiro (@lissettecalv) on

Out here living my best life.

A post shared by Lissette Calveiro (@lissettecalv) on

Read Next

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".