Σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη προκαλεί η φωτογραφία του 5χρονου αγοριού Ομράν Νακνές, έπειτα από τους νέους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι της Συρίας.

Την φωτογραφία ανέβασε στα social media δημοσιογράφος της Telegraph, αλλά αστραπιαία έκανε το γύρο του κόσμου.

Ο 5χρονος, εμφανώς σοκαρισμένος, παραμένει ανέκφραστος με το σώμα του καλυμμένο από σκόνη και αίμα.

Τα πόδια του Ομράν Ντακνές φτάνουν ίσα-ίσα μέχρι την άκρη της καρέκλας όσο περιμένει το ασθενοφόρο.

 

To μικρό παιδί φορά σορτς και περνά από τα χέρια των διασωστών οι οποίοι τον βγάζουν από ένα κτίριο. Είναι γεμάτο σκόνη. Η αριστερή πλευρά του προσώπου του έχει καλυφθεί με αίμα.

«Δεν κάνει κανέναν ήχο»

Ο διασώστης με το κίτρινο γιλέκο, κρατά σφιχτά τον μικρό καθώς τον πηγαίνει στο ασθενοφόρο. Το αγόρι τυλίγει το δεξί του χέρι γύρω από τον ώμο του άνδρα, όπως ο ίδιος τον βάζει στο πορτοκαλί κάθισμα.

«Δεν κάνει κανέναν ήχο»

Ο άνθρωπος που τον μετέφερε στη συνέχεια αποχωρεί. Ένας άλλος άνδρας με μια φωτογραφική μηχανή εστιάζει στο αγόρι. Φοράει σορτς και ένα t-shirt με ένα χαρακτήρα καρτούν. Τα χέρια του τα έχει τοποθετήσει ήρεμα στους μηρούς του. Το δεξί μάτι του είναι ορθάνοιχτο, το άλλο λιγότερο ανοιχτό. Κοιτάζει προς τις πόρτες του το ασθενοφόρο, προς τις φωνές. 

Σε μια στιγμή καθαρού τρόμου, το αγόρι σηκώνει το αριστερό του χέρι στο πρόσωπό του, περνά τα δάχτυλά του μέσα από τα μαλλιά και στη συνέχεια στην κάτω πλευρά του προσώπου του πριν από το αφήσει να πέσει. Κοιτάζει την παλάμη του χεριού του και, γυρίζει ξανά και το σκουπίζει στο κάθισμα. 

«Δεν κάνει κανέναν ήχο»

Αυτό ήταν μόνο τα πρώτα 37 δευτερόλεπτα του βίντεο από τις 17 Αυγ από το Media Center Χαλεπίου, που δείχνει το αποτέλεσμα μιας αεροπορικής επιδρομής σε μια γειτονιά της βόρειας πόλης του Χαλεπίου, η οποία για πολλά χρόνια υπήρξε πεδίο μάχης μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών. 

Η σιωπή του αντηχεί σε όσους παρακολουθούν το βίντεο. Η ζάλη του είναι αρκετή για να μας κάνει να ξεσπάσουμε σε δάκρυα. Όλοι λένε πως θα έπρεπε να κλαίει.  Κάποιοι άλλοι ότι είναι γενναίος. Αυτός είναι ο πόλεμος.

TAGS