ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η συγκλονιστική μαρτυρία της γυναίκας που έσωσε το 2χρονο αγόρι στη Νιγηρία από βέβαιο θάνατο

Ο μικρός ήταν εγκαταλελειμμένος, πεινασμένος και άρρωστος. Όμως, τελικά, αρκετά τυχερός, ώστε να βρεθεί δίπλα του μια εθελόντρια πρόθυμη να τον βοηθήσει.

Η συγκλονιστική μαρτυρία της γυναίκας που έσωσε το 2χρονο αγόρι στη Νιγηρία από βέβαιο θάνατο

Τον περασμένο Ιανουάριο, η κοινωνική λειτουργός Anja Loven, με καταγωγή από τη Δανία, αντίκρισε ένα δίχρονο αγόρι, καθώς αυτό τριγύριζε γυμνό, πεινασμένο και άρρωστο στους βρώμικους δρόμους της νοτιανατολικής Νιγηρίας. Το στομάχι του ήταν γεμάτο με σκουλήκια και ο μικρός με δυσκολία μπορούσε να σταθεί στα πόδια του.

Οι γονείς του τον είχαν εγκαταλείψει και εκείνος είχε ζήσει μόνος του στο δρόμο για οκτώ ολόκληρους μήνες προτού η Anja και η ομάδα της τον βρουν και προσπαθήσουν να τον σώσουν.

«Ήταν σε άθλια κατάσταση», αφηγείται σήμερα η κοινωνική λειτουργός. «Εξάλλου, είχα γίνει μητέρα 20 μήνες πριν και, όταν συνάντησα αυτό το παιδί, μου ήρθε αμέσως στο μυαλό το δικό μου».

Την ίδια μέρα, μετέφερε το αγόρι το νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπασχε από πολλές ασθένειες – κάτι αναμενόμενο, δεδομένου ότι είχε περάσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στο δρόμο. Του παρείχαν αμέσως θεραπεία για να απαλλαχθεί από τα σκουλήκια στο στομάχι του, καθώς και καθημερινή μετάγγιση αίματος για να αυξηθούν τα αιματολογικά κύτταρα στον οργανισμό του.

Στο μεταξύ, η Anja έδωσε στο παιδί ένα όνομα που θα το βοηθούσε να βρει τη δύναμη να αναρρώσει: Ηope (ελπίδα). Και λίγες μέρες αφότου ο μικρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, η κοινωνική λειτουργός και ο άνδρας της του έφεραν τον γιο τους για να τον συναντήσει. Ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκε ένα χαμόγελο στο πρόσωπο του Hope. Σταδιακά, το παιδί άρχισε να αναρρώνει.

Η συγκλονιστική μαρτυρία της γυναίκας που έσωσε το 2χρονο αγόρι στη Νιγηρία από βέβαιο θάνατο

Οι γονείς του μικρού Hope τον είχαν εγκαταλείψει θεωρώντας ότι είναι δαιμονισμένος.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι γείτονες καλούν το βράδυ τον παπά της περιοχής για να κάνει στο παιδί εξορκισμό. Ή οι γονείς το πηγαίνουν σε ειδικό γιατρό, που έχει κι εκείνος "μαγικές ικανότητες", προκειμένου να το θεραπεύσει. Στην περίπτωση του Hope, πάντως, γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα για την οικογένειά του και για τους λόγους για τους οποίους τον θεώρησε δαιμονισμένο», εξηγεί η Anja.

Σε πολλές περιπτώσεις, πάντως, οι δεισιδαιμονίες στη Νιγηρία είναι τόσο ισχυρές, που αν κάποιος (ακόμα και αν πρόκειται για παιδί) θεωρηθεί δαιμονισμένος, αυτό συνεπάγεται καταδίκη σε θάνατο.

Η Anja ζήτησε οικονομική βοήθεια για να καλύψει το κόστος της θεραπείας του αγοριού και, πολύ σύντομα, συγκέντρωσε 1 εκατομμύριο δολάρια από δωρεές από όλο τον κόσμο.

Σήμερα, το παιδί έχει συνέλθει, βρίσκεται στο φυσιολογικό βάρος του και παίζει ποδόσφαιρο όπως όλα τα αγόρια της ηλικία του.

Η Anja, συνοψίζοντας τη μοναδική εμπειρία που έζησε, αναφέρει: «Ο Hope είναι σαν γιος μου. Και, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά μας, τον αγαπάω περισσότερο από όσο οι λέξεις μπορούν να περιγράψουν».

Read Next

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

Περισσότερα από

Stories

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".

22 Απρ 2024

Hey Jude: H ιστορία του χιτ των Beatles που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts είναι βαθιά προσωπική

Το τραγούδι συνέθεσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του Τζον Λένον.

22 Απρ 2024

"Οι γέφυρες του Μάντισον": Όλα όσα δεν ξέραμε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Κλιντ Ίστγουντ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Μέριλ Στριπ- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

22 Απρ 2024

Τζακ Νίκολσον: Μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του ήταν η αδερφή του

Σήμερα ο εκκεντρικός ηθοποιός του Χόλιγουντ με τα 3 Όσκαρ κλείνει τα 87

21 Απρ 2024

"Ελισάβετ, η αμόρφωτη βασίλισσα": Η ελλιπής εκπαίδευση και η ανασφάλεια που ένιωθε

Η Ελισάβετ ξέροντας ότι υστερεί σε γνώσεις και μόρφωση αισθανόταν πολύ άβολα να συμμετέχει σε συζητήσεις με καλλιεργημένους ανθρώπους.

21 Απρ 2024

Τζόαν Κρόφορντ: Η μεγάλη ερμηνεύτρια, η σταρ σκέτο… δηλητήριο

Δεν ήταν απλώς μία μοιραία γυναίκα. Ήταν μία δηλητηριώδης, τοξική σταρ, που όλοι είχαν να πουν έναν κακό λόγο γι' αυτή, αλλά και να εκφράσουν τον θαυμασμό τους για το πηγαίο ταλέντο της.

21 Απρ 2024

Οι περίφημες "φαμ φατάλ" των φιλμ νουάρ – Δέκα θρυλικές και αξέχαστες πρωταγωνίστριες

Γυναίκες- δηλητήριο που έλιωναν τα αρσενικά με ένα και μόνο βλέμμα.