ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η σούπερ δίαιτα της άνοιξης: Χάνεις πόντους και «στρώνεις» επιδερμίδα

Η χαρούμενη διάθεση επηρεάζει και τις διατροφικές μας συνήθειες.

Η σούπερ δίαιτα της άνοιξης: Χάνεις πόντους και «στρώνεις» επιδερμίδα

Ο βαρύς χειμώνας μας αποχαιρετά και μαζί του παίρνει και τα κιλά με τα οποία μας φόρτωσε.

Μέσα λοιπόν σε μια πιο ανεβασμένη διάθεση,όλοι προσπαθούμε να απαλλαγούμε από τις κραιπάλες του χειμώνα και φυσικά από τις επιπτώσεις τους, και να προετοιμαστούμε για το καλοκαίρι. Η άνοιξη παίζει το ρόλο του συνδετικού κρίκου ανάμεσα σε αυτές τις δύο τόσο αντιφατικές εποχές του χρόνου. Ουσιαστικά η άνοιξη αναλαμβάνει την ευθύνη να μας προετοιμάσει για το καλοκαίρι και φυσικά για το μικροσκοπικό μαγιό μας.

Είναι γεγονός πως η κάθε εποχή χαρακτηρίζεται και από διαφορετικές διατροφικές συνήθειες, πράγμα το οποίο είναι απόλυτα λογικό και κατανοητό. Αρχικά να τονίσουμε πως η κάθε εποχή παρέχει διαφορετικά προϊόντα στον άνθρωπο. Άλλα φρούτα και άλλα λαχανικά γεμίζουν τα ράφια της κουζίνας μας τον χειμώνα και φυσικά εντελώς διαφορετικά το καλοκαίρι.

Επίσης, τον χειμώνα λόγω του έντονου κρύου ο οργανισμός έχει ανάγκη για πιο άλλου είδους φαγητά που θα του προσφέρουν την ενέργεια που χρειάζεται για να αντέξει στις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Αντιθέτως με την άνοδο της θερμοκρασίας οι διατροφικές ανάγκες στρέφονται σε πιο ανάλαφρα φαγητά, σε πιο δροσερά και λιγότερο βαριά γεύματα.

Έξυπνα, νόστιμα και χαμηλών θερμίδων ανοιξιάτικα προϊόντα

Διαιτητικά σπαράγγια

Τα σπαράγγια είναι μια τροφή εξαιρετικά χαμηλή σε λιπαρά και πολύ υψηλή σε φυτικές ίνες. Πλούσια σε βιταμίνη C, σε βιταμίνη Β και σε σίδηρο, τα σπαράγγια φροντίζουν τόσο για το καλό της υγείας όσο και για το καλό της γραμμής μας.

Ζουμερές φράουλες

Οι φράουλες είναι ένα φρούτο πολύ αγαπημένο στον περισσότερο κόσμο, που αποτελεί μια πολύ καλή πηγή ωφέλιμων φυτικών διαιτητικών ινών καθώς επίσης και βιταμίνης C. Σκέτες ή μέσα σε φρέσκες δροσερές σαλάτες, οι φράουλες, μας ικανοποιούν γευστικά και παράλληλα καταπολεμούν το αίσθημα της πείνας μας προωθόντας με τον τρόπο αυτό την διαδικασία της απώλειας των περιττών κιλών μας.

Γλυκός αρακάς

Ο αρακάς, κατεξοχήν φαγητό της Άνοιξης, είναι πολύ νόστιμος αλλά και πολύ θρεπτικός. Είναι πολή χαμηλός σε λίπη αλλά εξαιρετικά υψηλός σε φυτικές ίνες και σε φυτική πρωτεΐνη (πολύ χρήσιμη ειδικά για όσους γυμνάζονται και είναι χορτοφάγοι ή δεν λαμβάνουν επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης από τη διατροφή τους).

Κατακόκκινα κεράσια

Τα κεράσια, εκτός του ότι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα μικρών και μεγάλων, είναι χαμηλά σε θερμίδες και με την γλυκιά τους γεύση μπορούν να ικανοποιήσουν την ανάγκη μας για γλυκό γλιτώνοντάς μας από πολλές και άσκοπες θερμίδες.

Συμβουλή: Η άνοιξη προσφέρει στο πιάτο μας πολλά νόστιμα, πολύχρωμα προϊόντα που μπορούν να καλύψουν τις γευστικές μας ανάγκες αλλά και να μας βοηθήσουν να αποτοξινωθούμε και να απαλλαγούμε από τα κιλά που βάλαμε στη διάρκεια του χειμώνα. Στην προσπάθειά μας αυτή μπορούμε να έχουμε ως σύμμαχο και ένα καλό και αποτελεσματικό φυσικό διατροφικό συμπλήρωμα Raspberry Ketone που θα βοηθήσει στην ταχύτερη επίτευξη του στόχου μας.

Δείτε ένα αναλυτικό βίντεο με την διατροφή της άνοιξης:

Πηγή: raspberry-ketones.gr

Read Next

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

Περισσότερα από

Life

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.

11 Απρ 2024

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Στον αστερισμό του Κωνσταντίνου Καρύδη

Διευθύνοντας την ορχήστρα δωματίου της Ευρώπης: Στο πιάνο ο Γιαν Λισέτσκι

10 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.