Από την Αναστασία Μαρινάκου, πρωταθλήτρια κλειστού και ανοιχτού στίβου αποστάσεων 800μ.,1500μ.,και 3000μ., @anastasia_marinakou_

«… η ψυχή του ανθρώπου γίνεται παντοδύναμη όταν συνεπαρθεί από μια μεγάλη ιδέα» έλεγε ο Νίκος Καζαντζάκης και δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο! Aυτή η ιδέα για εμένα είναι το τρέξιμο. Ο αθλητισμός για εμένα είναι πλέον τρόπος ζωής.

Η αρχή

Τρέχω από 13 χρονών. Από μικρή ήμουν δραστήριο παιδί με διάφορες δραστηριότητες. Στο δημοτικό είχαν έρθει γυμναστές Στίβου και μας είχαν κάνει κάποια τεστ και με επέλεξαν ως ταλέντο από όλο το σχολείο. Είχαν πει, μάλιστα, στους γονείς μου να ασχοληθώ οπωσδήποτε με τον αθλητισμό. Το ίδιο τους είχαν πει και οι καθηγητές μου. Να ασχοληθώ με κάτι για να εκτονώσω την ενέργειά μου. Ξεκίνησα στην 4η Δημοτικού για 4-5 μήνες, αλλά σταμάτησα. Στο γυμνάσιο το είχα πάντα στο μυαλό μου και στη 2α Γυμνασίου αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με το στίβο.

Στο δημοτικό είχαν έρθει γυμναστές Στίβου και μας είχαν κάνει κάποια τεστ και με επέλεξαν ως ταλέντο από όλο το σχολείο.

Θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει τόσο πάθος και θέληση παρά το νεαρό της ηλικίας μου, ήξερα τι ήθελα και μέρα με την μέρα εξελισσόμουν και βελτιωνόμουν με σκληρή δουλειά, αφοσίωση και πείσμα. Η πορεία μου εξελίχθηκε πολύ επιτυχημένα – κατάφερα να κάνω 6 Πανελλήνια ρεκόρ, 13η θέση σε Παγκόσμιο αλλά και με θέση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα 1500 και στα 3000 μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.shape.gr
 

TAGS