ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η πρώτη Ελληνίδα Barbie-πρότυπο είναι η Ελένη Αντωνιάδου, ερευνήτρια στη NASA

«Κάθε βήμα μας φέρνει κάθε μέρα όλο και πιο κοντά στο να πετύχουμε το όνειρο μας… Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι!»

Η πρώτη Ελληνίδα Barbie-πρότυπο είναι η Ελένη Αντωνιάδου, ερευνήτρια στη NASA

Η Mattel ξεκινά τους εορτασμούς για τα 60 χρόνια της Barbie, της Νo1 κούκλας σε όλο τον κόσμο που σχεδιάστηκε για να εμπνέει κάθε κορίτσι ώστε να μπορεί να γίνει ό,τι ονειρεύεται.

Φέτος, με αφορμή τα 60 χρόνια Barbie και τιμώντας τα ιστορικά και σύγχρονα γυναικεία πρότυπα, η Barbie παρουσιάζει την πρώτη Ελληνίδα Barbie Role Model, την Ελένη Αντωνιάδου. H Ελένη είναι μια νέα, δυναμική γυναίκα και ερευνήτρια στη NASA. Η δουλειά, η εξειδίκευση και τα επιτεύγματά της αναγνωρίζονται από όλον τον κόσμο καθώς έχει διακριθεί διεθνώς στον τομέα της μεταμόσχευσης τεχνητών οργάνων, μιας πρωτοποριακής και φιλόδοξης μεθόδου που αναμένεται να σώσει εκατομμύρια ζωές. Η ίδια δήλωσε σχετικά, «Ήταν πολλές οι στιγμές που ένιωσα ότι είναι πολύ μεγάλα τα εμπόδια για να τα προσπεράσω. Όμως πίστεψα στον εαυτό μου και σκέφτηκα ότι κάθε όνειρο όταν του βάζεις μια ημερομηνία, γίνεται στόχος και κάθε στόχος όταν κάνεις μικρά, μικρά βήματα μπορεί να επιτευχθεί. Και κάθε βήμα μας φέρνει κάθε μέρα όλο και πιο κοντά στο να πετύχουμε το όνειρο μας… Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι!»

Η πρώτη Ελληνίδα Barbie-πρότυπο είναι η Ελένη Αντωνιάδου, ερευνήτρια στη NASA
«Ήταν πολλές οι στιγμές που ένιωσα ότι είναι πολύ μεγάλα τα εμπόδια για να τα προσπεράσω.

Η Lisa McKnight, Senior Vice President και General Manager της Barbie δήλωσε: «Εδώ και 60 χρόνια, η Barbie εμπνέει τα κορίτσια να πιστέψουν στον εαυτό τους και να δουν πως έχουν επιλογές. Με πάνω από 200 καριέρες, 6 υποψηφιότητες για πρόεδρος και ένα ταξίδι στο φεγγάρι, πριν τον Neil Armstrong, η Barbie συνεχίζει να εξελίσσεται ως ένα σύγχρονο πρότυπο για όλες τις ηλικίες», και συμπλήρωσε «Η Barbie πιστεύει πως τα κορίτσια δεν πρέπει να γνωρίσουν έναν κόσμο, μια δουλειά ή ένα όνειρο που να μην έχουν κατακτήσει οι γυναίκες. Μέσω των παγκόσμιων στρατηγικών μας, ξεκινάει ένα κίνημα για να γίνει η Barbie ως το απόλυτο brand ενδυνάμωσης των κοριτσιών.»

Περισσότερα στοιχεία:

Στα 60 της χρόνια η Barbie γιορτάζει και εμπνέει τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο με τους παρακάτω τρόπους:

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ-ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ, φέρνοντας στο προσκήνιο γυναίκες από διαφορετικούς επαγγελματικούς τομείς που έχουν ξεπεράσει τα κατεστημένα.

  • Η Barbie τιμάει περισσότερες από 20 γυναίκες, από διαφορετικές ηπείρους και χώρες, από 19 έως και 85 ετών και μιλούν σε 13 γλώσσες.

  • Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και την πιο διαφοροποιημένη σειρά από γυναίκες-πρότυπα που βραβεύτηκαν και τιμήθηκαν από την Barbie, συνεχίζοντας το πρόγραμμα ‘’Shero’’ που ξεκίνησε το 2015.

  • Αυτές οι γυναίκες λαμβάνουν την υψηλότερη αναγνώριση της Barbie, μια μοναδική και προσωποποιημένη κούκλα που φτιάχτηκε για να τιμήσει το ρόλο τους ως πρότυπα κοριτσιών ανά τον κόσμο.

  • Στην Ελλάδα, τιμάμε την Ελένη Αντωνιάδου για την προσφορά της στον τομέα της μεταμόσχευσης τεχνητών οργάνων που αναμένεται να σώσει εκατομμύρια ζωές.

  • ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΩΝΤΑΣ ΤΗΝ BARBIE ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ και επικοινωνώντας με τα κορίτσια, εκπαιδεύοντάς τα μέσα από εμπνευσμένο περιεχόμενο που έχει στόχο την παραγωγή μοναδικού και διασκεδαστικού περιεχόμενου.

  • Ως η #1 μάρκα κοριτσιών στο YouTube, η Barbie έχει μια ισχυρή πλατφόρμα για να παρουσιάσει μοναδικές στιγμές εκμάθησης στα κορίτσια και ξεκινάει ένα νέο vlog στις 7 Μαρτίου που ονομάζεται " Finding Your Voice." «Βρες Τη Φωνή σου.»

  • Η Barbie Vlogger διακρίθηκε ως κορυφαία influencer των κοριτσιών στο YouTube με πάνω από 108 εκατομμύρια προβολές.

  • ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ και προσκαλώντας τους fans να γιορτάσουν την Barbie ως ένα παγκόσμιο πολιτιστικό icon.

  • Την Πέμπτη 7 Μαρτίου, με αφορμή την επέτειο των 60 χρόνων και τιμώντας τα ιστορικά και μοντέρνα γυναικεία πρότυπα από όλο τον κόσμο, η Barbie παρουσιάζει την πρώτη Ελληνίδα Barbie Role Model, την Ελένη Αντωνιάδου.

  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ενθαρρύνει τα κορίτσια να ονειρεύονται. Πριγκίπισσα, Πρόεδρος κράτους, Αστροναύτης, Κτηνίατρος… η Barbie σπάει κάθε όριο!

  • Η σειρά επαγγελμάτων της Barbie για τα 60 χρόνια, γιορτάζει έξι καριέρες που βρίσκονται από την αρχή στην συλλογή της Barbie και εξακολουθούν να είναι επαγγέλματα που περιορισμένα εκπροσωπούνται από γυναίκες, όπως αστροναύτης, πιλότος, αθλήτρια, δημοσιογράφος, πολιτικός και πυροσβέστης.

  • Η Συλλεκτική Barbie – 60 Χρόνια και η Proudly Pink Barbie αποτελούν την κληρονομιά της Barbie με εντυπωσιακό σχεδιασμό για να γιορτάσουν τα 60 χρόνια μόδας.

  • Η μάρκα έχει συνεργάτες από πολλές ειδικότητες, όπως fashion , food, beauty, travel ώστε να την επέτειο.


*Επισκεφθείτε το barbiemedia.com για περισσότερες πληροφορίες, εικόνες και βίντεο. Ακολουθήστε το @barbie και το @barbiestyle στα social media και συμμετέχετε και εσείς στον εορτασμό της Barbie χρησιμοποιώντας τα #Barbie60 και #YouCanBeAnything.


Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.