Ενέδωσε και η κ. Μπαζιάνα στην εξουσία (και όχι απλά στην κυβέρνηση) των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Μπήκε κι αυτή στο επικοινωνιακό παιχνίδι για αντιστροφή του κλίματος. Συμφώνησε να την χρησιμοποιήσει η εξουσία ως σύντροφο του πρωθυπουργού και όχι ως απλή πολίτη, όπως με αγωνία τονίζει σε 10 τουλάχιστον σημεία της συνέντευξής της στην Εφ. Συν. Ο απλός πολίτης - δυστυχώς - δεν έχει πρωτοσέλιδο για τις απόψεις του. 

Μάθαμε κάτι καινούριο απ' αυτή τη συνέντευξη; Πέρα απ’ το ότι χρησιμοποιεί την συζυγική ιδιότητα για μια μεγάλη προβολή; Όχι, δυστυχώς.

Μας επανέλαβε μέσω του συμπαθούς προσώπου της, όλη την κυβερνητική επιχειρηματολογία. Και μάλιστα με τρόπο απόλυτο. Δεν είπε ψέμματα ο Τσίπρας, δεν εξαπάτησε, προσπάθησε, πάλεψε, εξαναγκάστηκε σε συμβιβασμό και Μνημόνιο. Οι άλλοι είναι υποτελείς, πρόθυμοι, συμβιβασμένοι. Ευτυχώς δεν χρησιμοποίησε το ρητό Καμμένου «στα τέσσερα».

Επιτελεί τον στόχο της η κ. Μπαζιανα; Μάλλον ναι. Ασύγκριτα πιο εύκολα τα δέχεσαι όλα αυτά από τη σύντροφο του πρωθυπουργού παρά από τον κάθε συμβιβασμένο- ασυμβίβαστο σύντροφο που χτυπιέται βράδυ - πρωί στις τηλεοράσεις και στα social media. Κάποιοι αθεράπευτα αφελείς θα τα χάψουν όλα. Η σύζυγος του πρωθυπουργού δείχνει μια γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα. Θα συνεχίσει να βγαίνει στο πολιτικό πάλκο ως σύζυγος; Εξαρτάται και από το τι θα βγάλουν οι μετρήσεις.

Σε ένα επιλεγμένο timing επικοινωνιακού ανασχεδιασμού της κυβέρνησης η κ. Μπαζιανα από το... θεσμικό ρόλο του απλού πολίτη, αναγγέλλει στους συμπολίτες της ανάκληση των μειώσεων μισθών και συντάξεων, αναγγέλλει κάθαρση ενάντια σε πληρωμένους δημοσιογράφους, υπόδικους επιχειρηματίες, δικαστές, ανθρώπους γενικώς σε θέσεις - κλειδιά που εμποδίζουν την κυβέρνηση να γίνει απόλυτη εξουσία.

Εικάζουμε καλόπιστα ότι στην κάθαρση συμπεριλαμβάνει και όλους αυτούς, με τα ίδια χαρακτηριστικά, που βρίσκονται «παρά τω ΣΥΡΙΖΑ». Η κ. Μπαζιανα μιλάει με πάθος και απόλυτα. Παραφράζει και χρησιμοποιεί ακόμη και τη θρυλική φράση - κόλαφο του Κουτσόγιωργα, το «δεν δικαιούστε για να ομιλείτε». Μας λέει «δεν αναγνωρίζω κανένα δικαίωμα (στους υποτελείς) να μιλάνε για τα δικά μου όνειρα» κ.λπ.

Ποιοι είναι οι υποτελείς; Όλοι όσοι δεν έχουν τα ίδια όνειρα, δηλαδή την ίδια άποψη με εκείνη. 

Υ.Γ. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον αν η σύζυγος του πρωθυπουργού συνεχίσει να βγαίνει στο προσκήνιο με πολιτικές θέσεις. Πιο ενδιαφέρον θα είναι αν εκφράσει δημόσια και τα σημεία που διαφωνεί με την κυβέρνηση. Ισχυρή προσωπικότητα έχει και ως πολίτης, όπως λέει, μπορεί να διαφωνεί. Τότε θα έχουμε λόγο να συνομιλούμε όλοι μαζί της και για τα όνειρα τα δικά της αλλά και για τα δικά μας. Και θα επιτελέσουμε και μια μεγάλη... πρόοδο. Να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας ένα ακόμη οικογενειακό τζάκι στην ελληνική πολιτική σκηνή. Των Τσίπρα - Μπαζιάνα.

TAGS