Το πολυαναμενόμενο σίκουελ του «Handmaid's Tale» (Η Ιστορία της Θεραπαινίδας) της Μάργκαρετ Άτγουντ, με τίτλο «Οι Διαθήκες» (The Testaments) κυκλοφορεί από αύριο στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός, σε μετάφραση Αύγουστου Κορτώ.  Η ιστορία του πρώτου βιβλίου έγινε πετυχημένη τηλεοπτική  σειρά από το τηλεοπτική δίκτυο Hulu με πρωταγωνίστρια την υπέροχη Ελίζαμπεθ Μος.

Δεκαπέντε χρόνια μετά τα όσα περιγράφονται στην «Ιστορία της Θεραπαινίδας», το θεοκρατικό καθεστώς της Δημοκρατίας της Γαλαάδ παραμένει ισχυρό, αλλά τα πρώτα σημάδια της παρακμής αρχίζουν να γίνονται φανερά. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, οι ζωές τριών ολότελα διαφορετικών γυναικών συναντιούνται, και τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εκρηκτικά. 

Οι δύο ανήκουν στην πρώτη γενιά που ενηλικιώνεται μέσα στην τυραννία. Στις δικές τους μαρτυρίες προστίθεται μια τρίτη: της Θείας Λίντια, το περίπλοκο παρελθόν και το αβέβαιο μέλλον της οποίας επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις και ανατροπές.  

Καθώς η Άτγουντ μάς οδηγεί στα άδυτα του καθεστώτος της Γαλαάδ, καθεμιά από τις ηρωίδες της πρέπει να αποδεχτεί ποια είναι και να αποφασίσει ως πού είναι διατεθειμένη να φτάσει γι' αυτό που πιστεύει...  

Η αριστουργηματική συνέχεια της θρυλικής «Ιστορίας της Θεραπαινίδας» τιμήθηκε με το βραβείο Booker 2019. Είναι ένα έργο επίκαιρο, που προορίζεται να γίνει κλασικό, όπως και ο προκάτοχός του.     

Μπορεί να διαβάσετε τα τρία πρώτα κεφάλαια του βιβλίου εδώ

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS