ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η PLAYMOBIL δημιουργεί για πρώτη φορά δύο μοναδικές ελληνικές φιγούρες

Ένα απίθανο ταξίδι στη Μάλτα, ένας μαγικός κόσμος γεμάτος PLAYMOBIL και δύο ελληνικές φιγούρες που κατέβηκαν από τον Όλυμπο.

Η PLAYMOBIL δημιουργεί για πρώτη φορά δύο μοναδικές ελληνικές φιγούρες

H πρώτη σκέψη του Χανς Μπεκ όταν τη δεκαετία του 70 αποφάσισε να δημιουργήσει παιχνίδια-φιγούρες, ήταν ότι θα έπρεπε τα παιδιά να ταυτιστούν με αυτές. Κάπως έτσι σχεδίασε το πρώτο PLAYMOBIL. Μεγάλα μάτια, ένα ζεστό, αληθινό χαμόγελο και ανοιχτά χεράκια που θα μπορούσαν να πιάνουν πράγματα. Η δεύτερη σκέψη του ήταν οι φιγούρες αυτές να είναι όσο πιο ασφαλείς γίνεται. Χρησιμοποίησε λοιπόν τις γνώσεις του στα υλικά κατασκευής και μέτρησε την παιδική παλάμη. 7,5 εκατοστά. Τόσο παραμένει το ύψος των PLAYMOBIL τα τελευταία 42 χρόνια.

Η PLAYMOBIL δημιουργεί για πρώτη φορά δύο μοναδικές ελληνικές φιγούρες
O Γουίλσον, συνοδός μας στο ταξίδι και ένα από τα PLAYMOBIL μεγάλου μεγέθους.

Αν για κάποια πράγματα τρελαινόμουν ως παιδί, αυτά ήταν η μυθολογία, οι φιγούρες της PLAYMOBIL και το σοκολατούχο γάλα. Για πολλά χρόνια πριν κοιμηθώ έπινα το γάλα μου, διάβαζα για ανθρωπόμορφα τέρατα, για νύμφες και αμαζόνες. Για τους Ολύμπιους θεούς για ήρωες, για Άτλαντες και ημίθεους εκδικητές. Τα πρωινά έπιανα τα PLAYMOBIL μου κι έδινα τις δικές μου μάχες. Το ίδιο επικές, το ίδιο δραματικές και ηρωικές.

Ίσως γι' αυτό και όταν με προσκάλεσαν στο εργοστάσιο της PLAYMOBIL στη Μάλτα, για να δω από κοντά τις δύο νέες συλλεκτικές φιγούρες του Δία και της Αθηνάς, ένιωσα ότι ένα παιδικό όνειρο παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά.

Το PLAYMOBIL FunPark στη Βαλέτα. Της Αθήνας θα το βρείτε Αμαλιάδος 4 στην Κηφισιά.

Ένα πελώριο εργοστάσιο παιχνιδιών άνοιγε τις πόρτες του για μια πριβέ ξενάγηση, με την ελπίδα ότι θα απευθυνόταν σε ενήλικες. Λάθος.

Η PLAYMOBIL play and give, δημιουργεί κάθε χρόνο δύο συλλεκτικές διαφορετικές φιγούρες τόσο για την ευαισθητοποίηση των παιδιών και των οικογενειών τους, όσο και για τη στήριξη των σκοπών του συλλόγου Όραμα Ελπίδας και της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Μέχρι τώρα έχει προσφέρει 80.000€ και συνεχίζει. Φέτος δημιούργησε για πρώτη φορά, φιγούρες με έμπνευση από την Αρχαία Ελλάδα. Τον Δία και την Αθηνά, κι εγώ θα ήμουν μία από τους τυχερούς που θα έβλεπα βήμα-βήμα την παραγωγική διαδικασία.

Όταν με προσκάλεσαν στο εργοστάσιο της PLAYMOBIL στη Μάλτα, για να δω από κοντά τις δύο νέες συλλεκτικές φιγούρες του Δία και της Αθηνάς, ένιωσα ότι ένα παιδικό όνειρο παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά.
Τουλάχιστον 100 εκατομμύρια φιγούρες το χρόνο παράγονται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο που βρίσκεται εκεί από το 1974.

Η μεγάλη μέρα έφτασε και ένα τσούρμο δημοσιογράφοι βρεθήκαμε στη Βαλέτα. Η Δάφνη και ο Κωνσταντίνος είχαν φροντίσει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Μετά από μια σύντομη βόλτα στο Fun Park -το δικό μας είναι καλύτερο- και ατελείωτες φωτογραφίες με υπερμεγέθεις πολύχρωμες φιγούρες, πήραμε το δρόμο για κάτι που θα εξελισσόταν σε μοναδική εμπειρία. Ένα πελώριο εργοστάσιο παιχνιδιών άνοιγε τις πόρτες του για μια πριβέ ξενάγηση, με την ελπίδα ότι θα απευθυνόταν σε ενήλικες. Λάθος. Στο πλαίσιο πάντα των αυστηρών κανόνων, αφού όλες οι φιγούρες της PLAYMOBIL, φτιάχνονται σε ευρωπαϊκά εργοστάσια, γίναμε πάλι πιτσιρίκια (με ό,τι αυτό συνεπάγεται). Η αυτοματοποίηση μας είχε υπνωτίσει. Χεράκια, περούκες, παπούτσια, σπαθάκια, ασπίδες, φτερά, γυαλιά αλλά και μέρη από το σώμα της κάθε φιγούρας έβγαιναν από τις μεγάλες μηχανές κάθε λίγα δευτερόλεπτα. Τουλάχιστον 100 εκατομμύρια φιγούρες το χρόνο παράγονται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο που βρίσκεται εκεί από το 1974.

Χεράκια, περούκες, παπούτσια, σπαθάκια, ασπίδες, φτερά, γυαλιά αλλά και μέρη από το σώμα της κάθε φιγούρας έβγαιναν από τις μεγάλες μηχανές κάθε λίγα δευτερόλεπτα.
Χιτώνες μαίανδροι, κεραυνοί, ασπίδες και ηρώα συνοδεύουν τους δύο θεούς μέσα στις αγαπημένες μπλε συσκευασίες.
Η Αθηνά συναγωνίζεται στα ίσια το γεράκι της Μάλτας (την αγαπημένη φιγούρα των Μαλτέζων)

Όσο κι αν μας συνεπήρε η διαδικασία, όσο κι αν ψάχναμε για τις πιο σπάνιες φιγούρες, όταν φτάσαμε στον μικρό Όλυμπο του εργοστασίου, από όπου ο Δίας και η Αθηνά, θα άρχιζαν το ταξίδι τους στην Ελλάδα του 2016, δε μπορούσαμε παρά να αποδώσουμε τις μεγαλύτερες τιμές. Κινητά, φωτογραφικές μηχανές και φλας απαθανάτισαν τη γέννηση εκατοντάδων φιγούρων της PLAYMOBIL play & give του πατέρα θεών και ανθρώπων αλλά και της σοφής κόρης του. Ο Δίας επιβλητικός και δυναμικός. Η Αθηνά συναγωνίζεται στα ίσια το γεράκι της Μάλτας (την αγαπημένη φιγούρα των Μαλτέζων). Χιτώνες μαίανδροι, κεραυνοί, ασπίδες και ηρώα συνοδεύουν τους δύο θεούς μέσα στις αγαπημένες μπλε συσκευασίες. Δεν είναι υπερβολή. Οι δύο ελληνικές φιγούρες είναι προσεγμένες μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Μάρτυράς μου ο Σπύρος. Το 8χρονο πνευματικό μου παιδί που παραμένει ο μεγαλύτερος συλλέκτης και λάτρης των PLAYMOBIL.

Η PLAYMOBIL play and give, δημιουργεί κάθε χρόνο δύο συλλεκτικές διαφορετικές φιγούρες τόσο για την ευαισθητοποίηση των παιδιών και των οικογενειών τους, όσο και για τη στήριξη των σκοπών του συλλόγου Όραμα Ελπίδας και της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Μέχρι τώρα έχει προσφέρει 80.000€ και συνεχίζει.
Οι δύο ελληνικές φιγούρες είναι προσεγμένες μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

PLAYMOBIL ΕΛΛΑΣ

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.