ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η πλατεία Θεάτρου στο κέντρο της Αθήνας ξαναζωντανεύει με νέα καταστήματα και δημιουργικό πνεύμα

Ποιος δε θυμάται τη δεκαετία του '90 το θρυλικό bar Guru bar που ήταν το απόλυτο σημείο συνάντησης της πόλης;

Η πλατεία Θεάτρου στο κέντρο της Αθήνας ξαναζωντανεύει με νέα καταστήματα και δημιουργικό πνεύμα

Μετά τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, ο Δήμος Αθηναίων δίνει ζωή μέσα από την δράση «Κατάστημα στο Κέντρο» και στην Πλατεία Θεάτρου, η νυχτερινή ζωή της οποίας είχε κάνει πιένες στα 90s.

Την Παρασκευή θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια των επτά καταστημάτων που θα φιλοξενούνται σε χώρους που έμεναν κλειστά για χρόνια. Πρόκειται για τα καταστήματα:

Άι Λαβ Άθενς πρότζεκτ (Θεάτρου 6): Μια δημιουργική πλατφόρμα προβολής της αληθινής εικόνας της Αθήνας έρχεται να αναδείξει το αστικό τοπίο, μέσω θεματικών εκθέσεων φωτογραφίας και φωτογραφικά σεμινάρια αστικού αυτοπροσδιορισμού.

Creators of Cosmos (Θεάτρου 6): Φανταστικά πλάσματα και ήρωες μυθικών κόσμων παίρνουν σάρκα και οστά στο κατάστημα της πρώτης ελληνικής εταιρείας που σχεδιάζει και υλοποιεί παιχνίδια ρόλων φυσικής κλίμακας (liveactionrole-playinggames) σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Book & Play (Πλ. Θεάτρου 10): Δύο κοινωφελείς οργανισμοί, η WeNeedBooks και η Challedu, δείχνουν στο κοινό τη δημιουργική συνύπαρξη παιχνιδιών και βιβλίων στο Book&Play, παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες εκπαίδευσης, ευαισθητοποίησης, κοινωνικοποίησης, δημιουργίας και χαράς.

Η πλατεία Θεάτρου στο κέντρο της Αθήνας ξαναζωντανεύει με νέα καταστήματα και δημιουργικό πνεύμα

Ο Χώρος (Πλ. Θεάτρου 6-8): Η ομάδα συλλογικού πολιτισμού ΕΜΕΙΣ δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά από το 2009, έχοντας ως πρωταρχικό μέλημα την ενίσχυση της προσβασιμότητας στην τέχνη. Συναντήσεις, πρόβες, εκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια, παραστατικές δράσεις πολιτισμού συνθέτουν το πρόγραμμα του «Χώρου».

COCO-MAT.bike (Πλ. Θεάτρου 6-8): Μοναδικά χειροποίητα ξύλινα ποδήλατα, σεμινάρια, εκδηλώσεις, και ιδιαίτερες αστικές ποδηλατικές διαδρομές περιμένουν τους επισκέπτες στο πρώτο κατάστημα της COCO-MAT.bike στην Αθήνα, έναν ξεχωριστό τόπο συνάντησης για τους λάτρεις του ποδηλάτου.

Αστικά Μοτίβα (Διπλάρη 5Α): Τρεις δημιουργικές ομάδες (metoo, μικρογεωγραφίες, textilesclothingdesignlab) ενώνουν τις δυνάμεις τους παρουσιάζοντας μια πειραματική πλατφόρμα πώλησης αντικειμένων design, αλλά και έναν χώρο ανταλλαγής ιδεών με επιστήμονες, καλλιτέχνες, σχεδιαστές και τεχνίτες.

Νηρώη (Διπλάρη 5Β): Η Νηρωή είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία σχεδιάζει και οργανώνει εκδηλώσεις, φεστιβάλ, πολιτιστικά δρώμενα και υλοποιεί βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα με άξονες τον ελληνικό πολιτισμό, τις τέχνες, την παιδεία και το φυσικό τρόπο ζωής.

Με αφορμή τα εγκαίνια ο δήμος Αθηναίων προσκαλεί όλους τους πολίτες την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, στις 19.00, σε ένα μεγάλο πάρτι στην Πλατεία Θεάτρου για να γιορτάσουν όλοι μαζί την επαναλειτουργία επτά καταστημάτων, που έως σήμερα ήταν κλειστά, στο πλαίσιο της δράσης «ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ» του πιλοτικού προγράμματος ΠΟΛΗ².

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

19:00-20:00 Ανοιχτά καταστήματα (δρώμενα από τις δημιουργικές ομάδες)

19:45 Καλωσόρισμα και παρουσίαση δημιουργικών ομάδων

20:00-24:00 DJsets με μουσικούς παραγωγούς του EnLefko 87,7

- Κατάστημα Book&Play (Πλ. Θεάτρου 10)

Read Next

19 Απρ 2024

Η πανέμορφη Αθηναία που ερωτεύτηκε ο Λόρδος Βύρων: "Ζωή μου, σ’ αγαπώ!"

Το άγνωστο ειδύλλιο που ενέπνευσε το διάσημο ποίημα του λογοτέχνη "Η κόρη των Αθηνών". Ο Λόρδος Βύρων απεβίωσε 19 Απριλίου 1824.

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.