ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η πιο σεξιστική συνέντευξη που έγινε στην τηλεόραση σοκάρει τους τηλεθεατές

50 χρόνια μετά αυτή η συνέντευξη του BBC προκαλεί έκπληξη και οργή.

Η πιο σεξιστική συνέντευξη που έγινε στην τηλεόραση σοκάρει τους τηλεθεατές

Tην βραδιά των βουλευτικών εκλογών του 1970 στην Αγγλία, μία νεαρή γυναίκα, η Janet Fookes, εμφανίζεται στο στούντιο τoυ BBC για να μιλήσει για την επιτυχία της εκλογής της και για τις πολιτικές της πεποιθήσεις.

Παρόλα αυτά, και παρά το γεγονός ότι οι Βρετανοί φημίζονται για την στηβαρότητα της δημοσιογραφικής τους προσέγγισης, ο τρόπος με τον οποία την αντιμετώπισαν οι δημοσιογράφοι του μεγάλου τηλεοπτικού δικτύου υπήρξε απαράδεκτος και ανεκδιήγητος ακόμα και για τα αρκετά διαφορετικά πολιτικά και κοινωνικά δεδομένα της δεκαετίας του '70.

Παρά το γεγονός ότι η Fookes έδωσε όλο προθυμία το παρών στο πλατό για να συζητήσει για τον νέο ρόλο της στη βουλή οι δύο κύριοι που κάθισαν απέναντι της περιορίστηκαν στο να την ρωτήσουν για την ερωτική της ζωή, την ηλικία της και τα ενδιαφέροντα της.

Όταν μάλιστα εκείνη απάντησε - κάπως ενοχλημένη - πως είναι «34 ετών» εκείνοι σχολίασαν «Αλήθεια; Δεν σας φαίνεται καθόλου», ενώ λίγη ώρα αργότερα, την ώρα που η νεαρή πολιτικός μιλούσε για το πόσο πολύ την ενδιαφέρει να αλλάξει την βρετανική νομοθεσία που αφορά τα δικαιώματα των γυναικών, ο ένας εκ των δύο δημοσιογράφων γύρισε προς τους τηλεθεατές για να τους πει «η κυρία Fookes είναι η πιο κούκλα κοκκινομάλλα που έχετε δει. Αν μας παρακολουθείτε από ασπρόμαυρη τηλεόραση χάνετε».

Δες παρακάτω το απόσπασμα από τη συγκεκριμένη συνέντευξη.

Το απόσπασμα από τη συνέντευξη που προβλήθηκε το 1970 στο BBC ήρθε ξανά στην επιφάνεια όταν χρήστες του Twitter έπεσαν τυχαία πάνω του και σχολίασαν πως μία τέτοια συζήτηση δεν θα συνέβαινε ποτέ το 2018, αλλά ότι την ίδια στιγμή παραμένει σοκαριστική ακόμα και για 50 χρόνια πριν.

Από την άλλη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρατήρησαν πως και σήμερα, στη βιομηχανία της δημοσιογραφίας, από τα κανάλια μέχρι τα πρωτοσέλιδα των μεγάλων εφημερίδων δεν είναι καθόλου λίγες οι περιπτώσεις που οι γυναίκες έχουν προβληθεί, αντιμετωπιστεί ή σχολιαστεί με σεξιστικό ή υποτιμητικό τρόπο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα παραμένει το εξώφυλλο της Daily Mail, το οποίο απεικόνιζε την πρωθυπουργό Theresa May και τη δημοσιογράφο Sarah Vine σχολιάζοντας και συγκρίνοντας τα πόδια τους, προσπερνώντας το βασικό θέμα συζήτησης των ημερών που δεν ήταν άλλο από το Brexit.

Η πιο σεξιστική συνέντευξη που έγινε στην τηλεόραση σοκάρει τους τηλεθεατές

Read Next

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

Περισσότερα από

Stories

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.

13 Απρ 2024

"Παίρνω το πιάνο και ίπταμαι": Ο Θάνος Μικρούτσικος μέσα από τα δικά του συγκλονιστικά λόγια

"Πρέπει να μπορούμε να ονειρευόμαστε. Σε μια τόσο βάρβαρη εποχή που ζούμε πρέπει να αγωνιζόμαστε και να μην φοβόμαστε". Ο Θάνος Μικρούτσικος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 13 Απριλίου 1947.

12 Απρ 2024

O.J. Simpson: Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο O.Τζ. Σίμπσον, κι' εμείς θυμόμαστε την πιο απεχθή δολοφονία που συγκλόνισε την Αμερική

Η αδιανόητη κακοποίηση που υπέφερε η δολοφονημένη Νικόλ Μπράουν στα χέρια του συζύγου της Ο. Τζ. Σίμπσον μέσα από τα προσωπικά της ημερολόγια.

12 Απρ 2024

Τζέισον Στέιθαμ: Ο 23χρονος (παρολίγο Ολυμπιονίκης) Τζέισον, σε μια υπέροχη κατάδυση το μακρινό 1990. Και με μαλλιά!

Πριν κάνει το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη ο Τζέισον Στέιθαμ προπονούνταν στις καταδύσεις για την Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης.