Υλικά
-400 γρ. αλέυρι ολικής άλεσης
-300 γρ. νερό χλιαρό
-1 κ.σ. ελαιόλαδο
-2 κ.γ. αλάτι
-8 γρ. μαγιά νωπή
Για τη γαρνιτούρα
-1 κολοκύθι κομμένο σε λεπτές φέτες
-2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
-1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο
-1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε λεπτές φέτες
-150 γρ. ανθότυρο
-2/3 μαύρες ελιές
-1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
-2/3 φύλλα βασιλικό
-Λίγο ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Κάνουμε τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το νερό και τη μαγιά. Το δουλεύουμε δυνατά με το χέρι για 10 περίπου λεπτά. Την αφήνουμε να φουσκώσει.
- Παίρνουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς. Μόλις φουσκώσει η ζύμη τη δουλεύουμε ξανά, τη χωρίζουμε στα τέσσερα και αφήνουμε να φουσκώσει ακόμα για 2 ώρες. Ύστερα απλώνουμε τις 4 ζύμες με τον πλάστη και γαρνίρουμε από πάνω με τα λαχανικά και το τυρί. Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 20 λεπτά.
Δείτε ένα αναλυτικό βίντεο:
Πηγή συνταγής: botrini.gr