Αν η μαγειρική είναι τέχνη και η τέχνη μπορεί να βρει μία μορφή έκφραση μέσα από τη μαγειρική, τότε μάλλον η διάσημη Πινακοθήκη Ουφίτσι στη Φλωρεντία της Ιταλίας, ένα από τα πιο ξεχωριστά πολιτισμικά αξιοθέατα της Ευρώπης, έχει βρει τον πιο ενδιαφέρον τρόπο να τραβήξει εκ νέου το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τα έργα που φιλοξενεί.

Με μία μίνι σειρά διαδικτυακών επεισοδίων, τα οποία θα προβάλλονται κάθε Κυριακή μέσα από την επίσημη σελίδα της πινακοθήκης στο Facebook, οι υπεύθυνοι του μουσείου μας συστήνουν το #uffizidamangiare, με άλλα λόγια το «uffici του φαγητού». Ένα πρόγραμμα αφιερωμένο σε μαγερικές συνταγές που θα μπορούσαν να προκύψουν από διάσημους πίνακες μαγειρικής. 

Γνωστοί σεφ, αλλά και άλλες προσωπικότητες της ιταλικής εστίασης, πρόκειται να προτείνουν τις δικές τους συνταγές εμπνευσμένες από κάποια υλικά που αποτυπώνονται σε αριστουργηματικά έργα σπουδαίων ζωγράφων.

Η αφίσα του προγράμματος.

Στο πρώτο επεισόδιο, ο σεφ Fabio Picchi μοιράστηκε με το κοινό μια απλή συνταγή μαγιονέζας, εμπνευσμένος από τον πίνακα «Αγόρι με το καλάθι θαλασσινών», που φιλοτέχνησε ο Giacomo Ceruti τον 18ο αιώνα.

Όπως εξηγεί ο Picchi στον πίνακα βλέπουμε ένα καβούρι και όχι αστακό μέσα στο καλάθι και συζητά με το κοινό για τους τρόπους που μπορεί να ψηθεί το κρέας, ενώπροτείνει μια μαγιονέζα που θα μπορούσε να συνοδεύσει το γεύμα.  

Στο επόμενο επεισόδιο, ο διάστημος κρεοπώλης Dario Cecchini, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει και σε ένα επεισόδιο της γνωστής σειράς του Netflix «Chef's Table» παρουσίασε την δική του γευστική εκδοχή από το έργο «Κελάρι με βαρέλι, κυνήγι, κρέας και κεραμικά» του Jacopo Chimenti από το 1624. 

To πρώτο επεισόδιο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS