Το «Τρίτο Στεφάνι» θα ήταν σίγουρα μία από τις παραστάσεις της φετινής θεατρικής χρονιάς αν υπήρχε θεατρική χρονιά για να κουβεντιάσουμε σχετικά με αυτή. 

Πολυσυζυτημένο πριν καλά-καλά κάνει πρεμιέρα, το έργο πρόλαβε να παιχτεί για ελάχιστες παραστάσεις πριν «παγώσει» εξαιτίας των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό. Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά του διάσημου μυθιστορήματος του Κώστα Ταχτσή, με τη Μαρία Κίτσου και τη Μαρία Καβογιάννη στους ρόλους της Νίνας και της Εκάβης, αντίστοιχα, και τη σκηνοθετική υπογραφή του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. 

Τώρα η παράσταση που θα παιζόταν στο θέατρο Παλλάς τον φετινό χειμώνα ετοιμάζεται να μπει στα σπίτι μας για δύο μόνον ημέρες, με τη βοήθεια του διαδικτύου.

Όπως έγραψε ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στο facebook:

«Αφού δεν μπορεί να πάει το κοινό στο Τρίτο Στεφάνι, πάει το Τρίτο Στεφάνι στο κοινό!

Στις 5 & 6 Δεκεμβρίου, την ώρα που θα ξεκινούσε το Τρίτο Στεφάνι στο Παλλάς, θα μπορούμε να το δούμε απ' τον καναπέ του σπιτιού μας, με καταγραφή σε πραγματικό χρόνο παράστασης και με τρόπο που τιμά και το έργο και τους θεατές.

Η ζωντανή παρουσία ηθοποιών και θεατών στον ίδιο χώρο είναι ο ορισμός του θεάτρου, τίποτα δεν μπορεί να την υποκαταστήσει - έτσι ξέραμε. Όμως, σ' αυτόν τον στρόβιλο που ζούμε, τίποτε δεν είναι πια αυτό που ξέραμε.

Καλά το λένε η Νίνα κι η Εκάβη:

"Η ζωή είναι στρόβιλος. Ευτυχία είναι ν' αγαπάς τον στρόβιλο"».

Mπορείτε να κλείσετε τη θέση σας μέσω του viva.gr

Δείτε την ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη:

 

 

TAGS