Η Αμάντα Γκόρμαν μπορεί να είναι μόλις 23 ετών, όμως έχει ήδη θέσει υψηλούς στόχους και όπως φαίνεται κατευθύνεται προς αυτούς με μεγάλη ταχύτητα. Την γνωρίσαμε στην τελετή ορκωμοσίας του Προέδρου της Αμερικής, όπου μας συγκίνησε με την απαγγελία της, δίνοντας θάρρος και στην υπόλοιπη Gen Z, όπου ανήκει, να συνεχίσει να κυνηγάει τα όνειρα της, όσο απίθανα και αν μοιάζουν. Εκείνη τα κατάφερε περίφημα μέχρι στιγμής, αφού θεωρείται η νεότερη ποιήτρια στην ιστορία των ΗΠΑ που απήγγειλε έργα της σε προεδρική ορκωμοσία. Στην τελευταία της συνέντευξη στο “WSJ Magazine”, η Γκόρμαν αποκάλυψε πως η σχέση της με την πολιτική και τον Λευκό Οίκο δεν σταμάτησε στις 21 Ιανουαρίου, αντιθέτως ήταν μόλις ένα βήμα πιο κοντά σε αυτή.

Η νεαρή ποιήτρια αποκάλυψε πως στοχεύει μελλοντικά να γίνει ηγέτης των ΗΠΑ, βάζοντας υποψηφιότητα στις αμερικανικές εκλογές του 2036. “Πιστεύω ότι για να πλησιάσει κανείς το ακατόρθωτο, πρέπει να συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται σε μια απόσταση που είναι προσεγγίσιμη. Πάντα θεωρούσα τα γραφεία των πολιτικών ως ένα περιβάλλον τοξικό και απαίσιο. Είχα πάντα στο μυαλό μου την πολιτική με την πιο παραδοσιακή της έννοια αλλά από τότε που είχα την ευκαιρία να συναναστραφώ με γυναίκες όπως η Χίλαρι Κλίντον και η Νάνσι Πελόζι, κατάλαβα ότι δεν χρειάζεται να αλλάξω αυτό που είμαι για να γίνω ηγέτης. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά θα γίνουν η δύναμή μου όταν χρειαστεί”, αναφέρει με σιγουριά για τα επόμενα βήματα της.

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά θα γίνουν η δύναμή μου όταν χρειαστεί

 

Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ως Πρόεδρος της Αμερικής, επιθυμεί να είναι η αλλαγή προς έναν καλύτερο κόσμο. Και σκοπεύει να πετύχει αυτή την αλλαγή μέσα απο την τέχνης της ποίησης και της μόδας, αφού όπως υποστηρίζει θερμά, θα πρέπει να είναι δύο στοιχεία άρρηκτα συνδεδεμένα με την πολιτική. “Η τέχνη είναι πολιτική. Θα έλεγα, ιδίως η μόδα. Λατρεύω να ανακαλύπτω μαγικές υπερδυνάμεις επάνω σε αυτά που φοράω.”.

Η τέχνη είναι πολιτική. Θα έλεγα, ιδίως η μόδα. Λατρεύω να ανακαλύπτω μαγικές υπερδυνάμεις επάνω σε αυτά που φοράω

 

Η Αμάντα Γκόρμαν ανέφερε επίσης πως θαυμάζει ιδιαίτερα το στιλ και τον τρόπο συμπροφοράς της Μισέλ Ομπάμα, παίρνοντας πολλά παραδείγματα απο εκείνη. “Κοιτάζοντάς την, βλέπω μια γυναίκα που θα μας φέρει πιο κοντά σε μια καλύτερη και πιο συμπεριληπτική Αμερική, που θα χρησιμοποιήσει την ταυτότητά της ως μαύρη γυναίκα και την ικανότητά της να επικοινωνεί και να συνδέεται με τον κόσμο, αλλάζοντάς τον προς το καλύτερο”, είπε χαρακτηριστικά.

Κεντρική Φωτογραφία: EPA/ERIN SCHAFF / POOL

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS