Ότι είναι η Μήλος για το καλοκαίρι είναι και η Βυτίνα Αρκαδίας για το χειμώνα: Ο απόλυτος, δηλαδή, ρομαντικός προορισμός.

Το καταλαβαίνεις πριν μπεις ακόμη στο χωριό. Στην είσοδο θα βρεθείς μπροστά σε ένα μοναδικό υπερθέαμα της φύσης.

Θα διασχίσεις ένα δρόμο σκεπασμένο από αρωματικά σφενδάμια και πλάτανους απολαμβάνοντας τη μουσική παράσταση των πουλιών, που τιτιβίζουν ασταμάτητα.

Οι ντόπιοι τον αποκαλούν «δρόμο της αγάπης» όχι μόνο για την ομορφιά του. Πολύ παλιά, οι νέοι του χωριού έκαναν το περίπατό τους σε αυτό το δρόμο πρωτογνωρίζοντας τους μελλοντικούς τους συζύγους και ανταλλάσσοντας ερωτικά βλέμματα και μηνύματα, σύμφωνα πάντα με τα αυστηρά ήθη της εποχής.

Μπαίνοντας στο χωριό οι όμορφες εκπλήξεις συνεχίζονται. Όμορφα γραφικά καλντερίμια, πετρόχτιστα αρχοντικά, σπίτια με κήπους και ένα υπέροχο ανακαινισμένο χιονοδρομικό κέντρο.

Σημείο αναφοράς η κεντρική πλατεία με την γνωστή εκκλησία του Αγίου Τρίφωνα, αλλά και το αξιόλογο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού μαζί με την Βιβλιοθήκη που φιλοξενείται στο πετρόχτιστο «Ελληνικό Σχολείο».

Πανέμορφη, γραφική και γαλήνια η Βυτίνα παραμένει το στολίδι του τουρισμού της Αρκαδίας και ένας από τους πιο hot προορισμούς για ρομαντικές διήμερες αποδράσεις κατά τους χειμερινούς μήνες.

Πηγή: dinfo.gr

TAGS