Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Προεδρικό Μέγαρο για μια συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δεν περίμενε ότι θα βρίσκονταν και με έναν τρίτο «συνομιλητή»: την γατούλα που υιοθέτησε, στις αρχές Νοεμβρίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εκφράζοντας την απορία του μόλις αντίκρισε το ζωάκι να περιπλανιέται στο χώρο, η απάντηση της Σακελλαροπούλου ήταν αφοπλιστική: «Δεν ξέρεις την Καλυψώ;».

Σε περίπτωση που δεν την ξέρουμε ούτε εμείς, είναι η αδέσποτη γάτα που διασώθηκε από τη Φιλοζωική Δράση Καρπάθου. Όταν η ΠτΔ επισκέφτηκε το νησί, για τον εορτασμό της 76ης επετείου από την απελευθέρωσή του, συναντήθηκε με τις εκπροσώπους της φιλοζωικής οργάνωσης, Σοφία Χήρα-Μικρού και Άννα Κατωγυρίτη, για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και, γνωρίζοντας το γατάκι, μαγεύτηκε και αποφάσισε να το υιοθετήσει.

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Προεδρικό Μέγαρο για μια συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δεν περίμενε ότι θα βρίσκονταν και με έναν τρίτο «συνομιλητή»: την γατούλα που υιοθέτησε, στις αρχές Νοεμβρίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Φωτό: EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

«Σε αυτή τη σημαντική συνάντηση», έγραψε η Φιλοζωική Δράση Καρπάθου στη σελίδα της στο Facebook, «η Πρόεδρος έστειλε ισχυρό μήνυμα φιλοζωίας σε όλη τη χώρα, επισημαίνοντας πως τα ζώα είναι συναισθανόμενα όντα, τα οποία οφείλουμε να σεβόμαστε».

Η τυχερή Καλυψώ ταξίδεψε, μαζί με τη Σοφία Χήρα-Μικρού στο Προεδρικό Μέγαρο, που έγινε το καινούριο της σπίτι. Όπως καταλήγει η φιλοζωική οργάνωση στην ανάρτησή της: «Είμαστε βέβαιοι πως η μικρή Καλυψώ, που σαν Σταχτοπούτα βρέθηκε από τα βουνά της Καρπάθου στο Προεδρικό Μέγαρο, θα βρει κοντά στην Πρόεδρό μας αγάπη και φροντίδα!». Άλλωστε, η κ. Σακελλαροπούλου έχει μοιραστεί και στο παρελθόν τα φιλοζωικά της συναισθήματα και την ιδιαίτερη αδυναμία της στις γάτες. Έγινε, έτσι, η πρώτη Πρόεδρος της Δημοκρατίας που υιοθετεί αδέσποτο ζώο, στέλνοντας ένα πραγματικά δυνατό μήνυμα.

Δείτε την ανάρτηση της Φιλοζωικής Δράσης Καρπάθου:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


 Κεντρική φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
 

TAGS