Ο Λυκαβηττός ποτέ ξανά δεν θα είναι ο ίδιος. Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι έχει ήδη δρομολογήσει μία σειρά από έργα και παρεμβάσεις, οι οποίες θα αλλάξουν για πάντα την όψη του ιστορικού λόφου, επιχειρώντας να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο την εικόνα του κέντρου. 

Όπως αποκάλυψε ο Κώστας Μπακογιάννης. κόστος του έργου θα αγγίξει το 1.500.000 ευρώ και θα περιλαμβάνει την εφαρμογή αντιπλημμυρικών τεχνικών, την ασφαλτόστρωση του δρόμου που διατρέχει ολόκληρο τον λόφο και αποκαταστάσεις της περιπατητικής διαδρομής στα υφιστάμενα μονοπάτια, συνολικού μήκους τριών χιλιομέτρων.  

Τα μονοπάτια θα συνδέουν επιμέρους σημεία του εμβληματικού τοπόσημου της Αθήνας, όπως το Πέτρινο Περίπτερο και την Πράσινη Τέντα. Τμήματα αυτής της διαδρομής θα αποτελούνται από υλικό που κι αυτό θα συμβάλει στην αντιπλημμυρική προστασία, δίνοντας τη δυνατότητα στους χιλιάδες περιπατητές για μια άνετη και ασφαλή πεζοπορική εμπειρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι Δήμαρχος Αθηναίων θα απευθυνθεί άμεσα στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου ζητώντας να παραχωρηθούν στον Δήμο Αθηναίων τα περίπου 35 στρέμματα ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ στον λόφο του Λυκαβηττού (από τη συνολική έκταση των 442 στρεμμάτων) προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός για την ολοκληρωμένη ανάπλασή του. 

«Ο Λυκαβηττός αλλάζει.
Με ένα σημαντικό έργο προϋπολογισμού ύψους 1.500.000 ευρώ. Έργο που περιλαμβάνει την πιλοτική εφαρμογή καινοτόμων αντιπλημμυρικών τεχνικών, με χρήση καλαίσθητων και ήπιων οικολογικών υλικών.

Με ασφαλτόστρωση, με ειδικό υλικό, του δρόμου 1700 μέτρων που διατρέχει τον λόφο.
Με αποκαταστάσεις της περιπατητικής διαδρομής στα υφιστάμενα μονοπάτια, συνολικού μήκους τριών χιλιομέτρων, που θα συνδέουν επιμέρους σημεία όπως το Πέτρινο Περίπτερο και η Πράσινη Τέντα.

Τμήματα αυτής της διαδρομής θα αποτελούνται από υλικό που κι αυτό θα συμβάλει όχι μόνο στην αντιπλημμυρική προστασία αλλά θα δίνει τη δυνατότητα στους χιλιάδες περιπατητές για μια άνετη και ασφαλή πεζοπορική εμπειρία.

Μαζί με τα περίπου 35 στρέμματα που θα ζητήσουμε να μας παραχωρήσει η «Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου», υλοποιούμε το εμβληματικό έργο για τη δημιουργία ενός αστικού δάσους μοναδικού κάλλους και χρησιμότητας, όχι μόνο για την Αθήνα αλλά και την Αττική».

Δείτε την ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη.

Τα έργα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 18 μήνες. Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινούν οι διαδικασίες που είχαν σχεδιαστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, για την υλοποίηση μιας παρέμβασης εξαιρετικά μεγάλης σημασίας, σε έναν σπάνιας ομορφιάς πνεύμονα πρασίνου, που θα συμβάλει στην προστασία του αλλά και στην ανάδειξη του.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS