Το όνομα αυτής Λάμπη. Πανέμορφη παραλία με κρυστάλλινα νερά στα βορειοανατολικά τού νησιού, που είναι διάσημη για τα πολύχρωμα βότσαλά της. Μάλιστα, τόσοι τα θαύμασαν και πήραν μερικά μαζί τους για ενθύμιο, που απαγορεύεται πλέον η συλλογή τους! Το τοπωνύμιο προέρχεται από το λαμπύρισμα τού ήλιου πάνω στα βότσαλα και την θάλασσα. Εξίσου πολύχρωμοι και με ενδιαφέροντα σχήματα από την διάβρωση είναι και οι βράχοι στα δεξιά τής παραλίας.
Η Λάμπη βρίσκεται 9,5χλμ. από την Σκάλα και η πρόσβαση γίνεται είτε οδικώς (με αυτοκίνητο, μηχανάκι ή ταξί) ενώ διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες, καφετέρια, αλλά και παραδοσιακό εστιατόριο που προσφέρει νοστιμιές του τόπου. 

Η ψαροταβέρνα Λάμπη βρίσκεται στην παραλία  της ομώνυμης  περιοχής της Πάτμου δίπλα στη θάλασσα και φημίζεται για το θρυλικό σαγανάκι με βερμούτ που είναι και η σπεσιαλιτέ του. Βρίσκεται εκεί από τα τέλη της δεκαετίας του '50 όταν και ξεκίνησε να λειτουργεί σαν καφενείο. Μέχρι σήμερα διατηρεί το ίδιο γραφικό ύφος και την συγκλονιστική ηρεμία -το τοπίο έχει μείνει αναλλοιώτο στον χρόνο. 

Δείτε ένα βίντεο με την παραλία:

 

TAGS