ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η κοινή συνήθεια που έχουν όλα τα ευτυχισμένα ζευγάρια (και δεν έχει να κάνει με την ερωτική ζωή)

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η απολαυστική δραστηριότητα συνδέεται με τη μακροημέρευση και την επιτυχία μιας σχέσης.

Η κοινή συνήθεια που έχουν όλα τα ευτυχισμένα ζευγάρια (και δεν έχει να κάνει με την ερωτική ζωή)

Υπάρχει μια δραστηριότητα που όχι μόνο γεμίζει τη ζωή μας με νόημα και καινούρια ερεθίσματα, αλλά επιπλέον ευεργετεί τις προσωπικές σχέσεις μας. Τα ταξίδια, σύμφωνα με πολλές έρευνες, κάνουν πιο ευτυχισμένο ένα ζευγάρι και συμβάλλουν στη μακροημέρευση της σχέσης.

Μερικά μόνο από τα συμπεράσματα των επιστημόνων; Τα ζευγάρια που ταξιδεύουν συχνά δηλώνουν πιο ικανοποιημένα από τη σχέση τους (δημοσκόπηση του 2012 από την Αμερικανική Ταξιδιωτική Ένωση). Η επικοινωνία ανάμεσα στους συντρόφους βελτιώνεται χάρη στα ταξίδια, ένα όφελος που επεκτείνεται και μετά την επιστροφή στο σπίτι (επιθεώρηση Journal of Travel Research, 2013). Οι μακροχρόνιες σχέσεις ανανεώνονται όταν το ζευγάρι μοιράζεται συναρπαστικές δραστηριότητες, όπως είναι τα ταξίδια.

«[Τα ταξίδια] φέρνουν καινούριες εμπειρίες» επιβεβαιώνει ο Dr. Jaime Kurtz, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Τζέιμς Μάντισον και συγγραφέας του βιβλίου «The Happy Traveler» («Ο χαρούμενος ταξιδιώτης»). «Όταν βλέπουμε τον άλλον σαν έναν συνέταιρο στην ανατροφή των παιδιών και το νοικοκυριό, χάνεται ο ρομαντισμός. Ανατρέποντας αυτούς τους ρόλους έχουμε την ευκαιρία να αναζωογονήσουμε τον ρομαντισμό και να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον άλλο».

Υπάρχουν, φυσικά, και άλλες κοινές εμπειρίες με θετική επίδραση στη σχέση. Αλλά η οικειότητα που καλλιεργούν τα ταξίδια είναι απαράμιλλη. Η εξερεύνηση του Λούβρου, το περπάτημα στα Ζαγοροχώρια, ένας καφές σε ορεινό καταφύγιο με θέα στα χιόνια χτίζουν κοινές αναμνήσεις που δεν μπορεί να συναγωνιστεί τίποτα στη ζωή ενός ζευγαριού.

Δείτε έναν συγγραφέα που έχει γυρίσει τον κόσμο να μιλάει για την αξία του ταξιδιού.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

Read Next

02 Δεκ 2022

Τα δύο χειρότερα κατεψυγμένα τρόφιμα σύμφωνα με τους ειδικούς

Ο σοβαρός λόγος για να σταματήσεις αμέσως τώρα να τα προσθέτεις στο καλάθι σου.

Περισσότερα από

Life

01 Δεκ 2022

She said - Κάποια μίλησε | To βιβλίο των Jodi Kantor και Megan Twohey που ενέπνευσε την ομώνυμη ταινία κυκλοφορεί στα ελληνικά

Από τις βραβευμένες με Πούλιτζερ δημοσιογράφους που αποκάλυψαν το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης από τον Harvey Weinstein.

30 Νοε 2022

Κάνε αυτές τις αλλαγές στη διατροφή σου για να χάσεις 2 κιλά ως τα Χριστούγεννα

Χωρίς να ακολουθήσεις συγκεκειμένη δίαιτα και χωρίς να στερηθείς απολύτως τίποτα (ούτε το γλυκό).

30 Νοε 2022

To The Lost Explorer mezcal είναι έρωτας με την πρώτη γουλιά

O Global Brand Ambassador του The Lost Explorer mezcal, Peter Sanchez μας συστήνει τρεις διαφορετικές ετικέτες mezcal που ενισχύουν την αγάπη μας για την αγαύη.

29 Νοε 2022

"Αλλάζουμε μυαλά. Όχι ρούχα"

Η έρευνα "Ντύσιμο και βία κατά των γυναικών" ανοίγει θέματα που δυστυχώς δεν συζητάμε αρκετά και αποτελεί μια πρωτοβουλία της ΔΕΗ στο πλαίσιο του πυλώνα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ΔΕΗ ενεργώ.

28 Νοε 2022

Το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης είναι ένα ζωντανό, υπαίθριο Μουσείο, γεμάτο έργα Τέχνης!

Αγάλματα, γλυπτά, συνθέσεις και ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας προσφέρει η παραλία της Θεσσαλονίκης στους περιπατητές.

27 Νοε 2022

Θέλεις να ζήσεις για πάντα; Στο Metaverse μπορείς!

Πώς το Metaverse εξασφαλίζει την αθανασία μέσα από άβαταρ, ψηφιακές ταριχεύσεις και μνήματα με QR Code.

27 Νοε 2022

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ζωντανεύει την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στις 19.00

Μουσική, Θέατρο, Εργαστήρια, Φωτιστικές Εγκαταστάσεις, Χορογραφημένα Σιντριβάνια, Παγοδρόμιο

26 Νοε 2022

7 διαφορετικά μουσεία που θα αγαπήσετε στην Αθήνα

Από το μοναδικό στην Ελλάδα, Μουσείο Αφής, σε μουσεία αφιερωμένα στα παιχνίδια, κοσμήματα, μετεωρίτες και στην αρχαία ελληνική τεχνολογία, η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα των ξεχωριστών μουσείων