Στην ταραγμένη Πολωνία της δεκαετίας του 1980 μέλη της πολιτοφυλακής ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου ένας 18χρονο μαθητή. Η χώρα συγκλονίζεται και μία έντονη δικαστική μάχη ξεκινά, καθηλώνοντας τη διεθνή κοινή γνώμη της εποχής.

Η αληθινή ιστορία μίας δολοφονίας που τάραξε την πολωνική νομοθεσία, λίγο μετά την άρση του στρατιωτικού νόμου στη χώρα, γίνεται το συγκλονιστικό δικαστικό θρίλερ «Μην Αφήσεις Ίχνη» στα χέρια του ταλαντούχου, ανερχόμενου σκηνοθέτη Γιαν Ματουσίνσκι, αποτελώντας μία έντονη και πιστή καταγραφή μίας ανατριχιαστικής αλυσίδας από πραγματικά γεγονότα τα οποία σοκάρουν με τη σκληρότητα τους.

H αφίσα της ταινίας.

Η μάχη ενός, φαινομενικά, αφερέγγυου αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος βρίσκει τη δύναμη και το κουράγιο να κοιτάξει στα μάτια ολόκληρο το σαθρό πολιτικό σύστημα της χώρας του μαζί με τους τρομακτικούς, ένστολους εντεταλμένους που προσπαθούν να καλύψουν με κάθε μέσο τα πολλά και σκοτεινά ίχνη που έχει αφήσει πίσω της μία άγρια πολιτική δολοφονία, αναπαριστά τη μάχη του θάρρος με τη δειλία, του δίκιου με το άδικο. Εν τέλει του καλού με το κακό. Σε μία ήδη πολυσυζητημένη ταινία που διαγωνίστηκε πρόσφατα και για το Χρυσό Λιοντάρι της Βενετίας, ενώ αποτελεί και την επίσημη πρόταση της Πολωνίας για τα φετινά βραβεία Όσκαρ. Μίας ταινίας που γεννά μέσα μας αμέρτητα ηθικά ερωτήματα, μίας ιστορίας που αποτελεί παράδειγμα για τις προσωπικές, μικρές και μεγάλες μάχες που οφείλει να δίνει κάθε άτόμο που ζει στο κέντρο ή στις παρυφές μίας διεφθαρμένης κοινωνίας. 

Το φιλμ θα προβληθεί στο 27ο Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας της Αθήνας στο πλαίσιο των ταινίων «Τα αγαπημένα των φεστιβάλ» το διάστημα μεταξύ 22 Σεπτεμβρίου και 3 Οκτωβρίου.

Για το πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS