Στο φιλόξενο και καλλιτεχνικό χωριό του Πύργου στη Σαντορίνη, ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερες βίλες, που ξεπροβάλλουν και κερδίζουν τον επισκέπτη. Ξεφεύγωντας λίγο από την διάσημη Καλντέρα, η στροφή στα χωριά γίνεται όλο και εντονότερη.

Προσεγμένα project με προσωπικότητα, design που γοητεύει, υπηρεσίες πολλών αστέρων και τιμές που δεν είναι βγαλμένες από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, συνθέτουν ένα ζωντανό παραμύθι διαμονής.   

Όταν όλα τα παραπάνω συναντιούνται και με την ιστορία, τότε αντιλαμβάνεσαι πως έχουμε να κάνουμε με "θησαυρό". Αυτό αιστανθήκαμε από το πρώτο δευτερόλεπτο ξενάγησής μας στη Βίλα Ιουλία. 

Βρίσκεται στο χωριό του Πύργου, δίπλα από τον Πολιτιστικό σύλλογο Εστία με εύκολη πρόσβαση και χώρο στάθμευσης ακριβώς δίπλα στη Βίλα. Είναι μοντέρνα και πολυτελής και χτίστηκε στην συνιοκία με τις πιο εκλεπτυσμένες βίλες του 19ου αιώνα. 

Χτίστηκε  το 1880 για την ακρίβεια από τον Μιχάλη Ζάννο, ένα διάσημο έμπορο από τον Πύργο για μια από τις κόρες του και αποτέλεσε σύμβολο νεοκλασικής βίλας που κυριάρχησε στον κεντρικό δρόμο του οικισμού. 

Η παλιότερη βίλα δυστυχώς κατέρρευσε με το σεισμό του 1956 και αντικαταστάθηκε με μια μικρότερη κατοικία. Μετά από 60 χρόνια, η βίλα-σύμβολο επέστρεψε, μια ανακαινισμένη πολυτελής βίλα που συνδυάζει όλες τις μοντέρνες ανέσεις που κάποιος θα περίμενε να βρει  διαφυλάσσοντας  την απίστευτη ιστορία της οικογενειακής κατοικίας. 

Στη βίλα υπάρχουν υπέροχα έπιπλα μουσειακής αξίας και αντικείμενα από το 19ο αιώνα, τα οποία έχουν υποστεί συντήρηση και είναι εμφανή σε όλο το οίκισμα. Την ίδια στιγμή μοντέρνα στοιχεία όπως ένα πολύ μεγάλο Jacuzzi και μια υπέροχη βεράντα έχουν προστεθεί έτσι ώστε να προσδώσουν επιπλέον απόλαυση στην πανέμορφη θέα της νότιας πλευράς του νησιού.

Η βίλα διαθέτει ένα μεγάλο σαλόνι και τραπεζαρία, τρία υπνοδωμάτια με king sizeκρεβάτια με δικό τους μπάνιο, μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα καθώς και επιπλέον μικρό υπνοδωμάτιο με ένα μονό κρεβάτι και ντους αλλά και την πιο υπέροχη είσοδο στη βίλα από όλο το νησί. 

Οι εξωτερικοί χώροι είναι το ίδιο επιβλητικοί διαθέτοντας μια υπέροχη μεγάλη βεράντα με ένα μεγάλο τραπέζι, ξαπλώστρες καθώς και ένα τεράστιο Jacuzzi. 

Πηγή: www.greekguide.com / Κείμενο: Νάντια Μασσαχού 

TAGS