Το νερό, από τη φύση του, αποτελεί ένα σύμβολο αειφορίας και αναγέννησης. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι το 70% του πλανήτη μας αποτελείται από νερό, εμείς είμαστε νερό και το νερό είναι το σπίτι μας.

Ξεκινώντας από αυτή τη γενική διαπίστωση-μήνυμα, η εταιρεία Βίκος θέτει σαν απόλυτη προτεραιότητά της την προστασία του πλανήτη και ξεκινά μια νέα σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών και δράσεων, οι οποίες εστιάζουν στο τρίπτυχο της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, του πολιτισμού και του εθελοντισμού, με την ονομασία «Ο Βοίκος της ζωής μας».  

Οι πρωτοβουλίες αυτές έχουν σκοπό να αναδείξουν ως επείγουσες προτεραιότητες την προστασία της φύσης και την επούλωση των πληγών της, τον πολιτισμό και τον εθελοντισμό. Αφορούν, δηλαδή, τρεις πολύ σημαντικούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, οι οποίοι ταυτοχρόνως αποτελούν οικουμενικές, πανανθρώπινες αξίες. Έτσι, η αντίληψη του Βίκου για την βιωσιμότητα λαμβάνει υπόψιν όχι μόνο την περιβαλλοντική και την κοινωνική, αλλά και την πολιτισμική διάσταση. 

Παρεμβαίνει λοιπόν πολυδιάστατα με βάση τους άξονες: Άνθρωπος - Ανάπτυξη - Αειφορία, αναδεικνύει τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη και προωθεί ένα νέο μοντέλο που παράγει υπεραξία στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα στο www.shape.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό: Noah Buscher / Unsplash 

TAGS