Κάτι αρκετά ρηξικέλευθο αποφάσισε να κάνει η Mattel, η εταιρεία που κατασκευάζει τις κούκλες Barbie, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Με σκοπό λοιπόν να τιμήσει σημαντικές προσωπικότητες που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους παγκοσμίως με καινοτομίες και επιτεύγματα σε διαφορετικούς χώρους δράσης όπως οι τέχνες, η μηχανική και η μαγειρική, η εταιρεία παραγωγής παιχνιδιών λανσάρει 17 ξεχωριστές κούκλες. Αυτή η ιδιαίτερη συλλογή είναι αφιερωμένη στις δυναμικές αυτές γυναίκες που ξεπέρασαν κάθε εμπόδιο και άλλαξαν τον κόσμο, αφήνοντάς μας τεράστια ιστορική κληρονομιά.

Η Katherine Johnson, μαθηματική διάνοια, συνεργάστηκε με τη NASA και συνεισέφερε ουσιαστικά στο επιτυχημένο ταξίδι των Αμερικανών αστροναυτών στο διάστημα.

Η σειρά με τίτλο 'Inspiring Women' δημιούργησε φεμινιστικές φιγούρες σε μορφή Barbie, συμπεριλαμβανομένων της πρωτοπόρου πιλότου Amelia Earhart, της αξέχαστης Μεξικάνας ζωγράφου Frida Kahlo και της μαθηματικής διάνοιας Katherine Johnson, η οποία συνεργάστηκε με τη NASA και συνεισέφερε ουσιαστικά στο επιτυχημένο ταξίδι των Αμερικανών αστροναυτών στο διάστημα.

Αυτή η διαφορετική συλλογή είναι αφιερωμένη στις δυναμικές αυτές γυναίκες που ξεπέρασαν κάθε εμπόδιο και άφησαν τεράστια ιστορική κληρονομιά.

Οι αντίστοιχες κούκλες μοιάζουν πολύ φυσιογνωμικά και στιλιστικά στις αληθινές γυναίκες. Επίσης, έχουν ευέλικτα πόδια και χέρια. Οι περισσότερες φιγούρες είναι limited edition, όπως αυτή της Ολυμπιονίκη Chloe Kim και της περιβαλλοντολόγου Bindi Irwin, κόρη του Αυστραλού φυσιολάτρη Steve Irwin. Όλες οι γυναίκες που τιμούνται από τη σειρά της Barbie, έχουν ξεχωρίσει για τις ικανότητές τους και το έργο τους και πρέπει να αποτελούν μοντέλα - πρότυπα για τα νέα κορίτσια. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος της Mattel, μέσα από την κυκλοφορία αυτή.

Επιπλέον, η Mattel με αφορμή τον εορτασμό της γυναίκας, κυκλοφόρησε μία σειρά που την ονομάζει Shero, αντί για Hero, και τιμά σημαντικές σύγχρονες προσωπικότητες όπως η σκηνοθέτιδα του Wonder Woman, Patty Jenkins, και άλλες γυναίκες, λιγότερο γνωστές, που όμως αξίζουν να προβληθούν για το έργο τους.

Η Mattel με αφορμή τον εορτασμό της γυναίκας, κυκλοφόρησε μία σειρά που τις ονομάζει Shero, αντί για Hero και τιμά σημαντικές σύγχρονες προσωπικότητες που δραστηριοποιούνται από τον χώρο του αθλητισμού μέχρι αυτόν της τεχνολογίας.

Η πρωταθλήτρια του windsurfing απ' την Τουρκία, Çağla Kubat, η "καλύτερη σεφ του κόσμου" η Γαλλίδα Hélène Darroze, η Κινέζα ηθοποιός Xiaotong Guan, η Βρετανίδα πρωταθλήτρια στο box, Nicola Adams, η αρχηγός της ομάδας βόλεϊ της Κίνας, Hui Ruoqi, η golfer από το Μεξικό, Lorena Ochoa, η Ισπανίδα σχεδιάστρια μόδας, Vicky Martin Berrocal, η πρίμα μπαλαρίνα Yuan Yuan Tan, η Γερμανίδα πρωτοπόρος Leyla Piedayesh, και η δημοσιογράφος από την Πολωνία Martyna Wojciechowska έχουν διαπρέψει, η κάθε μία στον τομέα της. Αυτός άλλωστε, είναι και ο σημαντικότερος λόγος που αυτές οι προσωπικότητες θεωρούνται role models και μεταμορφώνονται σε κούκλες Barbie.

Οι αντίστοιχες κούκλες μοιάζουν πολύ φυσιογνωμικά και στιλιστικά στις αληθινές γυναίκες.
TAGS