ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Food Blogger Εμμανουέλα Κόκκαλη απαντά στο ερωτηματολόγιo του Woman TOC

To πιο νόστιμο κορίτσι στις πιο νόστιμες απαντήσεις.

Η Food Blogger Εμμανουέλα Κόκκαλη απαντά στο ερωτηματολόγιo του Woman TOC

Η Εμμανουέλα Κόκκαλη άφησε για λίγο τις κατσαρόλες και τα τηγάνια, του JoinUs στο ΣΚΑΙ και του eatingaround.gr για να μας δώσει τις πιο νόστιμες απαντήσεις.

Μια λέξη που συνοψίζει το νόημα της ζωής.

Έρωτας (παντού και σε όλα)

Ένας στίχος τραγουδιού που σου έχει κολλήσει σαν τσίχλα.

Με το που ακούω μια φορά το ''Creep'', αμέσως μού κολλάνε οι στίχοι και τους σιγοτραγουδάω για πολύ καιρό και καμιά φορά και λίγο πιο δυνατά και το ζω και λίγο παραπάνω, όταν δε με βλέπει κανείς.

Μία φράση από κάποιο βιβλίο που σε έχει στοιχειώσει.

Δε με στοιχειώνουν ποτέ φράσεις. Απολαμβάνω αυτά που διαβάζω, τα μελετάω, σκέφτομαι τι σχέση έχουν με τη δική μου πραγματικότητα και μέχρι εκεί. Ωστόσο, ποτέ δε θα ξεχάσω τα Εκατό χρόνια μοναξιά, είναι ξεχωριστό, σου τρυπάει λίγο το μυαλό.

Μια ταινία που σε πήρε ο ύπνος.

Α σε πολλές, θυμάμαι έντονα όμως τους Πειρατές της Καραϊβικής. Με κούρασε.

Μια φουλ αισιόδοξη πρόταση.

Αχ δεν ξέρω, πρέπει να το γκουγκλάρω. Δεν τα πάω καλά με τα τσιτάτα. Έχω γενικά αισιόδοξη στάση στη ζωή μου, κάποιες φορές η αισιοδοξία μου δεν πηγάζει από πουθενά, ούτε εγώ η ίδια δεν καταλαβαίνω γιατί είμαι τόσο αισιόδοξη.

Η Food Blogger Εμμανουέλα Κόκκαλη απαντά στο ερωτηματολόγιo του Woman TOC

Και ο θεός (σου) έφτιαξε την Κυριακή για να…

...φτιάχνουμε παχυντικά φαγητά και να τα απολαμβάνουμε με τους αγαπημένους μας

Το τελευταίο σου εισιτήριο γράφει…

ότι διαρκεί 70'. #λεωφορείου

Τι συνηθίζεις να πετάς από τη ζωή σου;

Τους ανθρώπους που δε μου κάνουν καλό. Που δε με αφήνουν να εξελιχθώ, που μου ρουφούν ενέργεια.

Το πιο τρελό σου όνειρο/μεγαλύτερο απωθημένο;

Δεν έχω τρελά όνειρα και απωθημένα. Φροντίζω να κυνηγάω αυτά που θέλω και ακόμα κι αν δεν τα καταφέρνω όλα, έχω χαρεί από αυτό το κυνήγι κι έχω αποκτήσει εμπειρίες που με καλύπτουν.

Κάτι που νοσταλγείς από την προ Μνημονίου εποχή;

Τα καταναλωτικά όργια, φυσικά. Τις ακριβές τσάντες και τα παπούτσια. Δε μου λείπουν, απλώς σκέφτομαι την έξαψη που ένιωθα τότε μετά από κάθε βόλτα στα μαγαζιά και καταλαβαίνεις...

Αγαπάς/Σιχαίνεσαι τα social media γιατί...

Τα αγαπώ, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου. Γιατί με βοηθούν στη δουλειά μου, με φέρνουν - εδώ και πολλά χρόνια - κοντά σε αξιόλογους ανθρώπους, τους οποίους δε θα είχα την ευκαιρία να γνωρίζω διαφορετικά και με διδάσκουν πολλά πράγματα για τη ζωή, γενικότερα.

Θα γύριζες πίσω στην αναλογική εποχή μόνο και μόνο για να…

Άντε καλέ, δε θα γύριζα πίσω σε καμιά εποχή. Χαίρομαι με το τώρα. Λίγο με ξένιζε στην αρχή το γεγονός ότι δεν υπάρχει πια τόσο φλερτ έξω στα μπαρ - όπως παλιά - δεν υπάρχει το παιχνίδι με τα μάτια, αλλά ok. Σκέφτομαι ότι τότε, όταν καταλάβαινες ότι ο άλλος είναι ανορθόγραφος, ήταν πλέον αργά.

Μία ματαιόδοξη συνήθειά σου.

Δεν έχω ματαιόδοξες συνήθειες, αλήθεια. Για την εμφάνισή μου κάνω αυτά που πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε όλοι, απλώς φροντίζω τον εαυτό μου. Για την ακρίβεια, δεν κάνω όσα θα έπρεπε να κάνω, γιατί δε γυμνάζομαι και πρέπει να ξεκινήσω κι όλο το αναβάλλω. Τώρα που το σκέφτομαι, καμιά φορά μαγειρεύω κάτι μόνο και μόνο για να επιβεβαιωθώ ότι το κάνω καλά, όχι γιατί λαχτάρησα τόσο πολύ να το φάω ή για να το προσφέρω κάπου.

Ένα ψέμα που λες συχνά…

Ότι θα ξεκινήσω πάλι γιόγκα. Τον εαυτό μου κοροϊδεύω.Την ώρα που το λέω, το πιστεύω, έχω κάνει μια-δυο προσπάθειες, αλλα το έκοψα. Θα το κάνω, πού θα πάει!

Τι είναι έρωτας, τι αγάπη και ποιο το ανάμεσό τους;

Για μένα, ο έρωτας δεν απέχει πολύ από την αγάπη. Θέλω να πω, αν έχεις ερωτευτεί κάποιον, σίγουρα τον αγαπάς κι όλας, θέλεις να είναι καλά, θες να τον περιποιείσαι, αγωνιάς γι'αυτόν, θέλεις να μοιράζεσαι μαζί του τα πάντα. Αν δεν τα νιώθεις αυτά, δεν είσαι ερωτευμένος, είσαι μάλλον καψούρης, νιώθεις μόνο μια φυσική έλξη και τίποτα παραπάνω. Οτιδήποτε αφορά μόνο στο κορμί και δε συνδέεται με τον εγκέφαλο, διαρκεί πολύ λίγο. Δικά μου συμπεράσματα αυτά, από την εμπειρία μου, μπορεί κάποιος να διαφωνεί.

Το καρτούν που θα ήθελες να έχεις guest star στο πάρτι γενεθλίων σου.

Αχ κανένα. Δεν τα πάω πολύ καλά με τα καρτούνς. Ως παιδί αγαπούσα πολύ λίγα και πολύ κλασικά καρτούνς, όπως το Κογιότ, ας πούμε. Αλλά τα άφησα πολύ νωρίς πίσω μου αυτά. Έπιασα από πολύ μικρή τις ελληνικές ταινίες, αν με ρωτούσες τότε, θα σου έλεγα ότι θέλω στο πάρτι μου τη Τζένη Καρέζη, ας πούμε.

Μια αλητεία που έχεις νοσταλγήσει.

Με έχεις προβληματίσει σήμερα, γιατί διαπιστώνω ότι δε νοσταλγώ τίποτα. Γιατί, αν θέλω τώρα να κάνω κάτι από αυτά που έκανα παλαιότερα, θα το κάνω. Δε στερούμαι τίποτα, ίσως γιατί δεν έχω κάνει παιδί. Ποτέ βέβαια δεν έκανα έξαλλα πράγματα. Δεν έχω μεθύσει ποτέ, δεν έχω καπνίσει ποτέ, το μόνο που έκανα πολύ παλιά και τώρα γίνεται σπάνια, είναι να χορεύω κάπου μέχρι το πρωί, ακούραστα και αχόρταγα. Αλλά χαίρομαι που το έχω κάνει, εξάλλου τα μαγαζιά που πήγαινα και το έκανα αυτό, δεν υπάρχουν πια και το θέμα με το χορό στα μπαρ, είναι κάτι περίεργο, πλέον.

Ένα παρατσούκλι που σου έχουν κολλήσει.

''Μέριλυν'' (επειδή εγώ το έχω περάσει), ''Η ξανθιά μαγείρισσα της καρδιάς μας'' και γενικά φράσεις που περιέχουν ξανθό και φαγητό. Αυτή είμαι, μια ξανθιά που μαγειρεύει.

Μία λέξη της εποχής που έχεις βαρεθεί να ακούς.

Νομίζω ότι πάνω εκεί που βαριέμαι μια φράση, ξαφνικά αραιώνει έτσι κι αλλιώς γιατί την έχουν βαρεθεί οι περισσότεροι. Πολλές μου έχουν κολλήσει κι εμένα, το ''κλαίω'', το ''δεν υπάρχει'' και άλλα τέτοια. Αλλά κάνουν όλα τον κύκλο τους και σταματάνε μωρέ.

Μία αθώα βρισιά.

Λέω πολύ συχνά: ''α να χαθείς''.

Τι σε κάνει να σκας στα γέλια;

Τα διάφορα τζιφάκια που ποστάρουν οι φίλοι καθημερινά στο facebook. Με κάποια πραγματικά ξεκαρδίζομαι. Μου αρέσει γενικά η ευρυματικότητα, την εκτιμώ αφάνταστα. Τρελαίνομαι από χαρά όταν σκέφτομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τρελό παιχνίδι με τις λέξεις και στροφάρουν τόσο καλά.

Τι σε θυμώνει;

Τον τελευταίο χρόνο, θυμώνω πολύ δύσκολα, στην καθημερινότητά μου. Ίσως γιατί έχω κόψει συναναστροφές με ανθρώπους που με θυμώνουν. Ή γιατί επικεντρώνομαι πιο πολύ στα θετικά και τα όμορφα και κάποιες φορές είμαι κάπως υπεραισιόδοξη. Γενικά όμως, με θυμώνουν όλα τα απίστευτα που συμβαίνουν γύρω μας, με τα οικονομικά, τα κάπιταλ κοντρόλς και όλα τα σχετικά, με θυμώνει η ύπαρξη φασισμού και ρατσισμού και ομοφοβίας.

Πώς εκτονώνεις τα νεύρα σου;

Αν έχω όρεξη, κατεβαίνω στη θάλασσα για περπάτημα και παίρνω βαθιές ανάσες, πάντα με βοηθάει. Αλλά ο σίγουρος τρόπος είναι φυσικά η μαγειρική, για μένα.

Τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;

Δεν ξέρω, θα δείξει. Σίγουρα θέλω να συνεχίσω να αγαπώ το φαγητό και τη δουλειά μου και όλες τις ασχολίες που έχουν να κάνουν με αυτό και να κάνω συνέχεια νέα βήματα, να ξεπερνάω τον εαυτό μου. Αλλά όλα εξαρτώνται και από την κατάσταση γύρω μας, από αυτά που συναντάμε καθημερινά στο δρόμο μας και πόσο μας επηρεάζουν. Θα ήθελα σίγουρα να γίνω και μαμά, αλλά και πάλι, ποιος ξέρει αν θα γίνω;

Υπάρχει ζωή μετά τα 70;

Ναι καλέ, σε όλες τις ηλικίες υπάρχει ζωή. Τίποτα δεν είναι απόλυτο, δεν ξέρεις πώς θα είσαι στα 70 αλλά όταν φτάνεις εκεί, συνεχίζεις τη ζωή σου, όπως έκανες και πιο πριν, και προσαρμόζεις την καθημερινότητά σου και όλα καλά.

Read Next

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

Περισσότερα από

Stories

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.

13 Απρ 2024

"Παίρνω το πιάνο και ίπταμαι": Ο Θάνος Μικρούτσικος μέσα από τα δικά του συγκλονιστικά λόγια

"Πρέπει να μπορούμε να ονειρευόμαστε. Σε μια τόσο βάρβαρη εποχή που ζούμε πρέπει να αγωνιζόμαστε και να μην φοβόμαστε". Ο Θάνος Μικρούτσικος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 13 Απριλίου 1947.

12 Απρ 2024

O.J. Simpson: Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο O.Τζ. Σίμπσον, κι' εμείς θυμόμαστε την πιο απεχθή δολοφονία που συγκλόνισε την Αμερική

Η αδιανόητη κακοποίηση που υπέφερε η δολοφονημένη Νικόλ Μπράουν στα χέρια του συζύγου της Ο. Τζ. Σίμπσον μέσα από τα προσωπικά της ημερολόγια.

12 Απρ 2024

Τζέισον Στέιθαμ: Ο 23χρονος (παρολίγο Ολυμπιονίκης) Τζέισον, σε μια υπέροχη κατάδυση το μακρινό 1990. Και με μαλλιά!

Πριν κάνει το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη ο Τζέισον Στέιθαμ προπονούνταν στις καταδύσεις για την Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης.