Όταν το επιστημονικής φαντασίας έπος του Matrix «έσκασε» για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, εκεί στα τέλη της δεκαετίας του '90, οι σινεφίλ έμειναν με το στόμα ανοικτό. Το συγκλονιστικό σύμπαν που είχαν χτίσει οι αδελφές Wachowski έμοιαζε τελείως απόκοσμο και παράλληλα αρκετά πιθανό, οι φιλοσοφικές διαστάσεις που εντόπιζαν οι πιο φανατικοί θαυμαστές αμέτρητες και η δίψα για το δεύτερο μέρος της περιπέτειας μεγάλωνε μέρα με τη μέρα μέχρι τη στιγμή της επιστροφής περίπου δύο χρόνια μετά.

Τελικά η τριλογία του Matrix ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2003, αφήνοντας βαθιά απογοητευμένους ακόμα και τους πιο ορκισμένους φαν της ιστορίας, δημιουργώντας εύλογα την απορία: «Είχαν όντως κάτι στο μυαλό τους οι αδελφές Lana και Lilly ή απλά ξεκίνησαν να γράφουν και στο τέλος δεν τους βγήκε;».

Όλα αυτά βέβαια δεν αλλάζουν το γεγονός ότι λίγα φιλμ έχουν σημαδεύσει τα 90's όσο η συγκεκριμένη ταινία. Με αυτή η καριέρα του Κιάνου Ριβς απογειώθηκε, χάρη σε αυτή σχεδόν όλοι νομίσαμε ότι είδαμε κουτάλια να λυγίζουν τουλάχιστον μία φορά την ώρα του μεσημεριανού φαγητού. Η είδηση ότι το Matrix επιστρέφει με το 4ο μέρος της περιπέτειας αφορά όλους εκείνους που παρά την απογοήτευση του φινάλε παραμένουν λάτρεις του συγκεκριμένου στόρυ.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Variety, λοιπόν, το σενάριο για το τέταρτο μέρος της ταινίας επιστημονικής φαντασίας είναι ήδη έτοιμο και οι συζητήσεις με το στούντιο και την εταιρία παραγωγής έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Στον ρόλο του Νίο θα δούμε και πάλι τον Κιάνου Ριβς ενώ την Τρίντι θα ενσαρκώσει η Κάρι Αν Μος. Την παραγωγή θα αναλάβουν οι Warner Bros. Pictures και Village Roadshow Pictures που θα φροντίσουν και για τη διανομή του φιλμ παγκοσμίως, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρόεδρος του ομίλου Warner Bros. Picture Group Τόμπι Έμεριχ.  

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι, που θα επιστρέψουμε στο "Matrix" με τη Λάνα», δήλωσε ο Έμεριχ. «Είναι πραγματικά μια οραματίστρια, μια μοναδική και δημιουργική παραγωγός ταινιών και είμαστε εκστασιασμένοι που έχει αναλάβει το σενάριο, τη σκηνοθεσία και την παραγωγή αυτού του νέου κεφαλαίου του Matrix».   

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Variety, η παραγωγή της νέας ταινίας θα ξεκινήσει στις αρχές του 2020.  

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram 

TAGS