Μια διαφορετική ανταπόκριση από Νέα Υόρκη είχε η εκπομπή «Έλα Χαμογέλα»: Η Ελληνίδα σεφ Μαρία Λόη, που ζει και εργάζεται στο Μεγάλο Μήλο, μίλησε για τις αντιδράσεις του κόσμου μετά την εκλογή του Μπάιντεν, αλλά και για τις διατροφικές συνήθειες του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

«Έγινε πανδαιμόνιο, στη Νέα Υόρκη ειδικά και σε όλη την Αμερική, γιατί βλέπαμε το πόσος κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους. Δεν έχουν ξαναγίνει αυτά στην Αμερική! Ο κόσμος είχε κουραστεί» σχολίασε, προσθέτοντας, για την εκλογή της Κάμαλα Χάρις: «Είναι η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος. Είναι έγχρωμη, είναι κόρη μεταναστών, δεν ήταν τυχαίο. Έχει πολύ μεγάλη σημασία. Γιατί τώρα πάει πιο πέρα το αμερικανικό όνειρο. Σου λέει, αυτό που έκανα εγώ μπορείς να το κάνεις κι εσύ. Είναι ελπίδα για τα νέα κορίτσια, τα νέα παιδιά που μένουν εδώ και είχαν δει ότι δεν είχαν στον ήλιο μοίρα».

«Η Κάμαλα Χάρις πάει πιο πέρα το αμερικανικό όνειρο. Σου λέει, αυτό που έκανα εγώ μπορείς να το κάνεις κι εσύ»

Σε ερώτηση αν όντως έχει μαγειρέψει για τον Τζο Μπάιντεν, εξήγησε: «Τον έχω φιλέψει και στον Λευκό Οίκο και αλλού. Και ο Ομπάμα και ο Μπάιντεν τρώνε πάρα πολύ καλά. Τρώνε υγιεινά, και αυτή την κουζίνα έχουμε και εμείς, και στο εστιατόριο και στα προϊόντα μας».

Μια κουζίνα που είχαν την ευκαιρία να γευτούν και οι λιγότερο προνομιούχοι όταν, στο πρώτο κύμα πανδημίας στις ΗΠΑ, η Λόη οργάνωσε μια μεγάλη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, διανέμοντας καθημερινά γεύματα σε αστέγους αλλά και επαγγελματίες υγείας.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, το Μεγάλο Μήλο βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από άλλες περιοχές του κόσμου, καθώς τα επίπεδα διασποράς είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με την πυκνότητα του πληθυσμού. Τα εστιατόρια του Μανχάταν, λοιπόν, όπου κινείται η Ελληνίδα σεφ, παραμένουν ανοιχτά, αν και η δράση έχει μεταφερθεί έξω: «Οι Νεοϋορκέζοι έχουν μάθει να ζουν έξω πλέον. Πριν, όταν έκανε λίγο κρύο άνοιγες την πόρτα και έλεγες, κρυώνουμε. Τώρα δεν κρυώνει κανένας!».

Δείτε τη συνέντευξη της Μαρίας Λόη:

Δείτε τη δράση της στη Νέα Υόρκη, από την περασμένη άνοιξη:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS