Στα χαρτιά είναι Γαλλίδα αλλά στην ψυχή της παραμένει 100% Κρητικιά. Τουλάχιστον αυτό έχει δηλώσει επανειλημμένα η ίδια η Γκαμπριέλα Παπαδάκη, συμπληρώνοντας στις συνεντεύξεις της ότι η ίδια είναι ο καρπός του έρωτα ανάμεσα στην Κρητικό μπαμπά της, τον Μανώλη Παπαδάκη και της Κατρίν, της Γαλλίδας μαμάς της, ένα ζευγάρι που αγαπήθηκε κεραυνοβόλα, απέκτησε ένα παιδί και χώρισε μερικά χρόνια αργότερα αλλά παραμένει δεμένο και αγαπημένο για χατίρι της κόρης τους.

Ο πατέρας της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Καλλιτεχνικού Πατινάζ, η οποία μόλις έκανε ξανά περήφανους τους δικούς της αλλά και την Ελλάδα, μετανάστευσε σε μικρή ηλικία στο Τέξας όπου έστησε μία πολύ πετυχημένη καντίνα με ελληνικό street food. Σπεσιαλιτέ του ποια άλλη; O αγαπημένος γύρος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, ο Μανώλης Παπαδάκης υπήρξε πάντα φιλάνθρωπος και έλεγε στους πελάτες του μαγαζιού του ότι «Προέρχομαι από μια φτωχή χώρα, καταλαβαίνω πώς είναι να είσαι φτωχός και θέλω να βοηθήσω τον κόσμο όπως μπορώ»..

Η Γκαμπριέλα ήταν πάντα η μεγάλη του αδυναμία και έδειξε από νωρίς την κλίση της στο σκληρό άθλημα του Καλλιτεχνικού Πατινάζ, στο οποίο διαπρέπει εδώ και λίγα χρόνια μαζί με τον παρτενέρ της, τον Γκιγιόμ Σιζερόν με τον οποίο χορεύουν μαζί από την ηλικία των 9 ετών.

Η σημαντική αθλήτρια, που κατέχει πια το Παγκόσμιο ρεκόρ στο Καλλιτεχνικό Πατινάζ, έχει δηλώσει για τον άνθρωπο που αποτελεί το «άλλο της μισό» πάνω στον πάγο ότι «Είναι η δεύτερη οικογένειά μου. Μαζί του περνώ περισσότερες ώρες απ’ ό,τι με οποιονδήποτε άλλον. Μοιραζόμαστε τις  ανησυχίες, τις λύπες, τις χαρές, τα όνειρά μας. Ο Γκιγιόμ είναι για μένα αδελφή ψυχή». 

Αυτό το εξαιρετικά ταλαντούχο ζευγάρι έγραψαν μόλις εχθές την δική τους ξεχωριστή ιστορία στο άθλημα που τόσο αγαπούν αφού κατάφεραν να κατέκτησουν το Γκραν Πρι που διεξήχθη στην Κίνα, εκτελώντας άψογα το πρόγραμμά τους υπό τους ήχους της «Σονάτας του Σεληνόφωτος» του Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, συγκεντρώνοντας 119,33 βαθμούς στο ελεύθερο πρόγραμμα και 200,43 βαθμούς στο σύνολο.

Η Παπαδάκη και ο Σιζερόν, κατέκτησαν με άνεση την πρώτη θέση, καθώς από την διοργάνωση, απουσίασαν οι σημαντικότεροι ανταγωνιστές τους, οι Καναδοί Τέσα Βιρτουϊ και Σκοτ Μοϊρ, οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα είχαν σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ στο σύνολο με 199,86 βαθμούς. 

 

TAGS