Ακόμα ένας πίνακας του Banksy ετοιμάζεται να βγει σε δημοπρασία και αναμένεται να «πιάσει» πραγματικά πολύ υψηλή τιμή. Ο οίκος Sotheby's του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι το έργο του κορυφαίου street artist «Show Me the Monet» θα δοθεί σύντομα σε δημοπρασία με αρχική τιμή τα 4 εκατομμύρια δολάρια, ενώ αναμένεται να ξεπεράσει σε αξία τα 6,5 εκατομμύρια. 

Το γνωστό έργο του Banksy αποτελεί φόρο τιμής στον εμβληματικό πίνακα του Κλωντ Μονέ «Η λίμνη με τα νούφαρα» και αποτελεί μέρος της συλλογής από ελαιογραφίες του καλλιτέχνη από το Μπρίστολ της Μεγάλης Βρετανίας.

Στη συγκεκριμένη συλλογή ο street artist είχε παρουσιάσει την δική του εκδοχή σε έργα πασίγνωστων δημιουργών, κάνοντας μέσω της τέχνης του ένα δικό του σχόλιο ή αποδομώντας τα σημαντικά. 

Ο οίκος Sotheby's του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι το έργο του κορυφαίου street artist «Show Me the Monet» θα δοθεί σύντομα σε δημοπρασία με αρχική τιμή τα 4 εκατομμύρια δολάρια, ενώ αναμένεται να ξεπεράσει σε αξία τα 6,5 εκατομμύρια. 

Περιλαμβάνει επίσης την εκδοχή του Banksy για τα Ηλιοτρόπιο του Βίνσεντ Βαν Γκονγκ καθώς και μία «παραλλαγή» του γνωστού πίνακα του Edward Hopper «Nighthawks diner».

Στο έργο «Show Me the Monet» βλέπουμε και πάλι την όμορφη λίμνη στο εξοχική σπίτι του κορυφαίου ζωγράφου του 20ου αιώνα, στο Giverny της Γαλλίας, όπου όμως εκτός από λιλά νούφαρα επιπλέον πλαστικοί πορτοκαλί κόνοι από αυτούς που βλέπουμε στα οδοστρώματα των εθνικών οδών και σκουριασμένα καρότσια σούπερ μάρκετ.

Ένα ξεκάθαρο σχόλιο του Βρετανού δημιουργού για την ασχήμια και τη δυστοπία των σύγχρονων κοινωνιών.

Η δημοπρασία θα γίνει στον λονδρέζικο οίκο Sotheby's στις 21 Οκτωβρίου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS