Μια 21χρονη έγκυος από την Αιθιοπία, η Almaz Derese, έλπιζε να προλάβει να τελειώσει με τις εξετάσεις της στο λύκειο προτού γεννήσει, αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια. Λίγο πριν να διαγωνιστεί στο πρώτο μάθημα, το πρωί της Δευτέρας, άρχισαν οι πόνοι της γέννας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι. Μισή μόλις ώρα μετά τον τοκετό, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, έδωσε τις προγραμματισμένες εξετάσεις μαθηματικών και φιλολογικών μαθημάτων μέσα στο μαιευτήριο, ενώ για τα υπόλοιπα μαθήματα της εξεταστικής σκοπεύει να πάει, κανονικά, στο εξεταστικό κέντρο.

«Ο τοκετός μου δεν ήταν καθόλου δύσκολος», σχολίασε η Almaz σε ρεπόρτερ του BBC. Μεγαλύτερη δυσκολία, μάλλον, αντιμετώπισε ο σύζυγός της στο να πείσει το σχολείο της να την αφήσει να εξεταστεί μέσα στο νοσοκομείο.

Στην Αιθιοπία συνηθίζεται πολλά κορίτσια να εγκαταλείπουν το λύκειο αλλά κάποια από αυτά επιστρέφουν αργότερα να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Η Almaz πάντως δεν επαναπαύεται, αλλά θέλει να συνεχίσει την εκπαίδευσή της στο πανεπιστήμιο.

Δείτε μια ομιλία Ted για την εκπαίδευση των κοριτσιών στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

 

TAGS