«Κάνω τέχνη για μένα και για όποιον θέλει να έρθει μαζί μου μια βόλτα στο όνειρο» λέει ο ίδιος. Μια σειρά φαντασμαγορικών γλυπτών, με τον τίτλο, η Δύναμη της Φύσης, τα οποία μοιάζουν να περιστρέφονται και στα οποία βλέπεις διαρκή κίνηση ενώ παραμένουν απολύτως στατικά, έχουν κάνει το γύρο του κόσμου μέσα από τις αναρτημένες φωτογραφίες τους στα σόσιαλ μίντια.

Δικαίως αυτά τα γλυπτά έχουν γίνει viral. Αυτή η σειρά έργων τέχνης απεικονίζει μια γυναίκα που περιστρέφει, με φόρα και δύναμη, τον κόσμο γύρω με ένα κομμάτι ύφασμα. Η γυναίκα, πιθανότατα, είναι η Μητέρα Φύση, που πάει κόντρα στη φορά του ανέμου, με αποτέλεσμα ο μανδύας της να της σκεπάσει το πρόσωπο.

Υπάρχει μια έντονη αίσθηση κίνησης που ακτινοβολεί πίσω από την μαγική ακινησία του αγάλματος. Αξιοσημείωτη, δε, η εξισορρόπηση μεταξύ της Γης, της σφαίρας και του πλοηγού της.

Ο Lorenzo Quinn έχει παρουσιάσει ελαφρώς διαφορετικές εκδοχές αυτού του έργου σε όλο τον κόσμο, από την Αγγλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες έως το Μονακό και τη Σιγκαπούρη, ενώ κάθε γλυπτό παρουσιάζει τη δική του αίσθηση περιστροφικής κίνησης χωρίς ωστόσο την παραμικρή σωματική κίνηση.

Οι κυματισμοί στο ρούχο της Μητέρας Φύσης και το στέλεχος του υφάσματος που τυλίγεται σε στην υδρόγειο χαρίζουν όμορφες οπτικές ενδείξεις που επιτρέπουν σε κάποιον να υποθέσει την προβλεπόμενη δράση της άκαμπτης δομής.

Το έργο προσφέρει μια σουρεαλιστική παρουσίαση της περιστροφής της Γης μέσα από την προσωποποιημένη δύναμη της φύσης.

Δείτε μερικά από τα γλυπτά Η Δύναμη της Φύσης του καλλιτέχνη:

Lorenzo Quinn website

Aκολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

TAGS