ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Δρ. Μαρία Ψωμά προτείνει ευφάνταστα σνακ που βοηθούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού

Τα υγιεινά σνακ είναι απαραίτητα ώστε να δουλεύει σωστά ο μεταβολισμός και να μην παθαίνετε υπογλυκαιμία που σας κάνει να ζητάτε γλυκό ή ψωμί και αποθηκεύετε λίπος.

Η Δρ. Μαρία Ψωμά προτείνει ευφάνταστα σνακ που βοηθούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού

Η πιο συχνή ερώτηση αλλά και καθημερινό πρόβλημα είναι ότι με τους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας μένουμε νηστικοί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό όμως είναι ότι χειρότερο μπορείτε να κάνετε για το μεταβολισμό σας, διότι παθαίνετε υπογλυκαιμία και μετά δεν μπορείτε να ελέγξετε την όρεξή σας. Αποτέλεσμα είναι συνήθως να ζητάτε γλυκό ή ψωμί και να αποθηκεύετε λίπος.

Η αλήθεια είναι ότι η υγιεινή διατροφή θέλει προγραμματισμό. Το πιο εύκολο σνακ, ειδικά τώρα με τη ζέστη είναι να έχετε κάποιους ξηρούς καρπούς. Θα αναφέρω κάποια υγιεινά σνακ που μπορειτε να τα έχετε ενδιάμεσα.

Φρούτο με άπαχο γάλα ή με ξηρούς καρπούς

Το φρούτο απο μόνο του αποτελεί ιδανικό σνακ, ωστόσο θα πρέπει να συνδυαστεί με λίγη πρωτείνη για καλύτερα αποτελέσματα και για να μην δημιουργηθεί η αίσθηση της πείνας. Η κατανάλωση πρωτεΐνης θα βοηθήσει στη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας και με αυτόν τον τρόπο θα αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ιδανικά μπορείτε να συνδυάσετε ένα μεγάλο μήλο και 1 φλιτζάνι άπαχο γάλα.

Αβοκάντο γεμιστό με τυρί cottage
Η Δρ. Μαρία Ψωμά προτείνει ευφάνταστα σνακ που βοηθούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού

Αν θέλετε ένα υγιεινό σνακ, αυτή είναι η λύση. Αφαιρέστε το εσωτερικό απο μισό αβοκάντο και προσθέστε 2 κουτ. σούπας cottage. Προσφέρει 200Kcal, 9 γραμμάρια πρωτεΐνης και 7 γραμμάρια φυτικών ινών.

Κράκερ ολικής αλέσεως με τόνο

Εάν δεν θέλετε σε κάθε σας σνακ να καταναλώνετε γαλακτοκομικά τότε μια κονσέρβα τόνου σε νερό, αποτελεί πηγή άπαχης πρωτεΐνης και προσφέρει στον οργανισμό Ω3 λιπαρά οξέα.

Γαρίδες ψητές ή βραστές

Καταναλώστε γαρίδες ψητές ή βραστές σε συνδυασμό με γιαούρτι και αβοκάντο. Ο συνδυασμός αυτός θα γεμίσει τον οργανισμό σας με ενέργεια για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Smoothie με μούρα

Προσθέστε σκόνη πρωτείνης, γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά, κατεψυγμένα ή φρέσκα μούρα 1φλ και 1 κουτ.γλυκού μέλι. Βάλτε τα σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε τα, θα σας δώσει την ενέργεια και τις φυτικές ίνες που χρειάζεστε.

Αχλάδι με κανέλα και τυρί ricotta

Εξαιρετικός συνδυασμός αποτελεί το τυρί Ricotta το οποίο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες μαζί με τα αχλάδια τα οποία αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών.
Μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα, δημιουργούν ένα νόστιμο σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας.

Edamame

Ένα φλιτζάνι edamame, ή βραστά φασόλια σόγιας αποτελούν απο μόνα τους το τέλειο σνακ. Μπορείτε να τα σερβίρετε συνοδευτικά με το φαγητό ζεστά ή ακόμα και κρύα.

Σάντουιτς με κοτόπουλο (τη μισή ποσότητα)

Ιδανικό σνακ αποτελεί και η κατανάλωση της μισής ποσότητας φαγητού. Ακόμα και φαγητό που έχει περισσέψει απο την προηγούμενη μέρα μπορεί να καταναλωθεί σαν σνακ.
Επομένως φτιάξτε απο το πρωί ένα σάντουιτς με λαχανικά και ψητό ή βραστό κοτόπουλο και χωρίστε το σε 2 κομμάτια. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται 2 υπέροχα σνακ για κατανάλωση μέσα στην ημέρα.

Κουνουπίδι με τζατζικι

Δημιουργήστε ένα υπέροχο ντιπ απο γιαουρτι στραγγιστο χαμηλων λιπαρων και σκόρδο στην αρχή της εβδομάδας και χρησιμοποιήστε το για να συνοδεύετε τα ψητά ή βραστά λαχανικά σας όταν έχετε την ανάγκη να φάτε κάτι. Το κουνουπίδι αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό.Έξυπνο σνακ, χωρίς πολλές θερμίδες.

Σαλάτα με φακές, ντομάτα και κάρδαμο

Αυτή την σαλάτα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και ως σνακ, όχι μόνο σαν συνοδευτικό φαγητού. Χάρη στις φακές που περιέχει αποτελεί υπερτροφή για τον οργανισμό και χαρίζει ενέργεια.Στην σαλάτα μην χρησιμοποιήσετε βαλσάμικο, αλλά μια σως βινεγκρετ με ξύδι απλό και μουστάρδα χωρίς ζάχαρη.

Μπάρες πρωτεΐνης

Η επιλογή της καταναλώσης μπάρας σαν σνακ είναι ιδανική όταν έχει κάποια συγκεκριμένα στοιχεία. Καταναλώστε μια μπάρα με 200 θερμίδες ή λιγότερες και με υψηλά ποσοστά πρωτείνης και λιγότερα υδατανθράκων.

Read Next

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

Περισσότερα από

Life

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".