Ίσως απασχολεί συχνά την επικαιρότητα για τα «εκκεντρικά» κουρέματά της και την αμφιλεγόμενη σχέση της με τον Αλβέρτο, όμως η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό είναι επίσης μια γυναίκα ευαισθητοποιημένη απέναντι στα περιβαλλοντικά ζητήματα. Πρόσφατα μάλιστα ταξίδεψε στη Νότιο Αφρική, όπου συμμετείχε σε αποστολές για την καταγραφή και την προστασία των ρινόκερων, που απειλούνται από λαθροκυνηγούς οι οποίοι τους κυνηγούν για τα κέρατά τους σφαγιάζοντάς τους.

Στις αποστολές λοιπόν στις οποίες συμμετείχε και η πριγκίπισσα Σαρλίν τα κέρατα των ρινόκερων αφαιρούνται χειρουργικά και ανώδυνα, ώστε τα ζώα, ο πληθυσμός των οποίων ολοένα λιγοστεύει, να μη βρίσκονται πλέον στο στόχαστρο των λαθροθηρών.

Στις αποστολές λοιπόν στις οποίες συμμετείχε και η πριγκίπισσα Σαρλίν τα κέρατα των ρινόκερων αφαιρούνται χειρουργικά και ανώδυνα, ώστε τα ζώα, ο πληθυσμός των οποίων ολοένα λιγοστεύει, να μη βρίσκονται πλέον στο στόχαστρο των λαθροθηρών.

«Αυτή η εμπειρία με συγκίνησε» σχολίασε η πριγκίπισσα. «Ήρθα σε επαφή με εκπληκτικούς ανθρώπους και μίλησα με τοπικούς ανιχνευτές και μονάδες που πολεμούν τη λαθροθηρία. Όλοι είναι απίστευτα παθιασμένοι για την προστασία των ρινόκερων και του περιβάλλοντος».

Οι φωτογραφίες της πριγκίπισσας, που πόζαρε με στρατιωτική φόρμα και το αναγνωρίσιμο πλέον πανκ λουκ της ανάμεσα σε οπλισμένους άντρες, έκανε τον γύρο του κόσμου και έβαλε, αναμφισβήτητα, ένα λιθαράκι υπέρ της ευαισθητοποίησης του κόσμου. «Έζησα από πρώτο χέρι το άγχος και την αγωνία των ρινόκερων από τους οποίους αφαιρούμε το κέρατο, για να μη σφαγιαστούν από κυνηγούς. Το κάνω για να τους προστατεύσω. Επίσης συγκεντρώνουμε πόρους για την προστασία τους και την εκπαίδευση των παιδιών γύρω από τη διατήρηση του πληθυσμού τους».

«Έζησα από πρώτο χέρι το άγχος και την αγωνία των ρινόκερων από τους οποίους αφαιρούμε το κέρατο, για να μη σφαγιαστούν από κυνηγούς. Το κάνω για να τους προστατεύσω»

Το ίδρυμα της πριγκίπισσας, Princess Charlene of Monaco Foundation South Africa, έχει ενώσει πλέον τις δυνάμεις του με το Thanda Foundation Trust. Το τελευταίο εδώ και μια δεκαετία συμμετέχει στο πρόγραμμα Project Rhino, που αγωνίζεται για τη σωτηρία των ρινόκερων. «Οι ρινόκεροι δεν έχουν φωνή, αλλά μπορούμε να μιλήσουμε εμείς για να τους υπερασπιστούμε» τόνισε η πριγκίπισσα Σαρλίν. «Ενθαρρύνω κάθε Αφρικανό και κάθε προστάτη της άγριας ζωής σε ολόκληρο τον κόσμο να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια».

Δείτε τις νέες φωτογραφίες της πριγκίπισσας Σαρλίν:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό:  EPA/ERIC GAILLARD / POOL MAXPPP OUT 

TAGS