ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Δάφνη Πατακιά που έλαμψε στο Βερολίνο έδωσε την πρώτη της συνέντευξη, στο WomanTOC

H νεαρή πρωταγωνίστρια του Κωνσταντίνου Γιάνναρη στην τελευταία ταινία του «Το ξύπνημα της Άνοιξης» εκπροσωπεί τη χώρα μας στα European Shooting Stars.

Η Δάφνη Πατακιά που έλαμψε στο Βερολίνο έδωσε την πρώτη της συνέντευξη, στο WomanTOC

Η Δάφνη Πατακιά εκπροσωπεί φέτος τη χώρα μας στην διοργάνωση European Shooting Stars, ως πολλά υποσχόμενη νέα ηθοποιός, στο πλαίσιο του 66ο Φεστιβάλ του Βερολίνου τον επόμενο Φεβρουάριο. Η Δάφνη είναι πρωταγωνίστρια στην τελευταία ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη «Το ξύπνημα της Ανοιξης» και παίρνει μέρος στην ταινία «Interruption» του Γιώργου Ζώη που προβλήθηκε ήδη στο φεστιβάλ της Βενετίας.

Τα European Stars γιορτάζουν φέτος την 19η παρουσία τους και η επιλογή των ηθοποιών έγινε από επιτροπή του δικτύου προώθησης του ευρωπαϊκού κινηματογράφου (European Film Promotion). Στα «Ευρωπαϊκά αστέρια», φέτος υπάρχουν 3 άντρες και 7 γυναίκες. Τη Δάφνη Πατακιά και 9 ακόμη ηθοποιούς από την Ευρώπη επέλεξε η πλατφόρμα που προωθεί νέους ηθοποιούς, τους συστήνει στο κοινό και τους βοηθά να δικτυωθούν με παραγωγούς, σκηνοθέτες και casting directors. Οι ηθοποιοί τιμήθηκαν σε ειδική εκδήλωση στο Berlinale Palast την περασμένη εβδομάδα.

Η Δάφνη Πατακιά που έλαμψε στο Βερολίνο έδωσε την πρώτη της συνέντευξη, στο WomanTOC

Η ιστορία της Δάφνης Πατακιά με την τέχνη ξεκινά από πολύ νωρίς. Γεννημένη και μεγαλωμένη στις Βρυξέλλες σε οικογένεια φιλότεχνων και θεατρόφιλων γονιών έμαθε από μικρή να αγαπά τις παραστάσεις. Οικογενειακώς συμμετείχαν σε ερασιτεχνικές παραστάσεις.

«Το θέατρο μου άρεσε τρομερά από τότε που ήμουν μικρή», λέει. «Έτσι μου φάνηκε όπως και σε όλη μου την οικογένεια, πολύ φυσικό να δώσω εξετάσεις σε δραματική σχολή».

Η Δάφνη αποφάσισε να κάνει τις σπουδές της στην Ελλάδα και το 2010 έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο.

"Πολλοί με ρωτούν γιατί δε σπούδασα στις Βρυξέλλες. Ήθελα πάντα να έρθω να ζήσω στην Ελλάδα και επειδή έκανα μόνο καλοκαιρινές διακοπές, πάντα είχα την επιθυμία να περάσω περισσότερο χρόνο. Μόλις τελείωσα το λύκειο έδωσα εξετάσεις στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Πέρασα στο Εθνικό το 2010 και τελείωσα το 2013. Όλα τα χρόνια στη σχολή ήταν υπέροχα ακόμα και αν ξέραμε όλοι οι μαθητές ότι σπουδάζουμε σε μια περίοδο που υπάρχει μεγάλη ανεργία ανάμεσα στους ηθοποιούς. Όμως η γενιά μου κάνει τις επιλογές της μέσα στην κρίση, αυτή είναι η μόνη κατάσταση που γνωρίζουμε ως ενήλικες. Το θετικό είναι ότι βρισκόμαστε σε μια πόλη με πολλές παραστάσεις και οι καλλιτέχνες είναι πολύ ανήσυχοι. Παρόλο που γίνονται πολλές παραγωγές, τα οικονομικά είναι πολύ δύσκολα. Ήμουνα τυχερή, γιατί δεν αναγκάστηκα μέχρι τώρα να κάνω μια άλλη δουλειά».

Τελειώνοντας τη σχολή του Εθνικού, η Δάφνη έπαιξε στον Φάουστ του Μιχαήλ Μαρμαρινού και τον Βυσσινόκηπο του Νίκου Καραθάνου. Στη συνέχεια συμμετείχε στην ταινία του Γιώργου Ζώη, έχοντας την πρώτη της εμπειρία στον κινηματογράφο και στη συνέχεια πρωταγωνίστησε στην ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη «Το ξύπνημα της Άνοιξης».

«Για μένα ήταν μοναδική εμπειρία, να δουλεύω στον κινηματογράφο, όσο και στο θέατρο, αμέσως μετά τη σχολή. Δούλεψα με δυο εξαιρετικούς σκηνοθέτες και δε θα δίσταζα να κάνω αληθινές θυσίες προκειμένου να είμαι σε τέτοιου επιπέδου δουλειές».

Εδώ και λίγο καιρό, η Δάφνη άνοιξε πανιά για το Παρίσι, για να εκπληρώσει μια ακόμα επιθυμία της, να δουλέψει στη γαλλική γλώσσα. Πήρε μέρος στην ανάγνωση της Οδύσσειας που έκανε ο διευθυντής του θεάτρου της Reims Λουντοβίκ Λανγκάρντ. Στην Ελλάδα επιστρέφει πολύ σύντομα για να πάρει μέρος στην νέα ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Read Next

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

Περισσότερα από

Stories

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.

13 Απρ 2024

"Παίρνω το πιάνο και ίπταμαι": Ο Θάνος Μικρούτσικος μέσα από τα δικά του συγκλονιστικά λόγια

"Πρέπει να μπορούμε να ονειρευόμαστε. Σε μια τόσο βάρβαρη εποχή που ζούμε πρέπει να αγωνιζόμαστε και να μην φοβόμαστε". Ο Θάνος Μικρούτσικος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 13 Απριλίου 1947.

12 Απρ 2024

O.J. Simpson: Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο O.Τζ. Σίμπσον, κι' εμείς θυμόμαστε την πιο απεχθή δολοφονία που συγκλόνισε την Αμερική

Η αδιανόητη κακοποίηση που υπέφερε η δολοφονημένη Νικόλ Μπράουν στα χέρια του συζύγου της Ο. Τζ. Σίμπσον μέσα από τα προσωπικά της ημερολόγια.

12 Απρ 2024

Τζέισον Στέιθαμ: Ο 23χρονος (παρολίγο Ολυμπιονίκης) Τζέισον, σε μια υπέροχη κατάδυση το μακρινό 1990. Και με μαλλιά!

Πριν κάνει το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη ο Τζέισον Στέιθαμ προπονούνταν στις καταδύσεις για την Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης.