Η Σιμόν Μπάιλς (Simone Biles) γεννήθηκε στο Κολόμπους του Οχάιο στις 14 Μαρτίου 1997. Είναι η τρίτη κατά σειρά γεννημένη από τα τέσσερα αδέρφια της. Στην ηλικία των 6 ετών, η μητέρα της, Σάνον Μπάιλς, δεν μπορούσε να μεγαλώσει τη Σιμόν και τα υπόλοιπα 3 αδέλφια της, επειδή πάλευε με την εξάρτηση της από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, και έδωσε τα παιδιά στους γονείς της, δηλαδή στον παππού των κοριτσιών και τη σύζυγο του, Νέλι.

Η Μπάιλς, πηγαίνοντας στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2016, ήταν μόλις 19 ετών. Έχοντας ήδη πολλά χρυσά μετάλλια από τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ενόργανης Γυμναστικής 2013, 2014 και 2015, ήταν έτοιμη να κερδίσει εξίσου πολλά μετάλλια και εκεί. Στις 9 Αυγούστου κέρδισε μαζί με την ομάδα των ΗΠΑ το σύνθετο ομαδικό γυναικών. Στις 11 Αυγούστου κέρδισε και το σύνθετο ατομικό. Μετά από 3 ημέρες, στις 14 Αυγούστου, κέρδισε το άλμα, ενώ στις 16 Αυγούστου κέρδισε και και τις ασκήσεις εδάφους. Στις 16 Αυγούστου επίσης πήρε το χάλκινο μετάλλιο στη δοκό ισορροπίας.

Η Μπάιλς είναι 4 φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο ατομικό σύνθετο (2013, 2014, 2015, 2018), 2 φορές στη δοκό ισορροπίας (2014, 2015), 4 φορές στις ασκήσεις εδάφους (2013, 2014, 2015, 2018) και το 2018 κατέκτησε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε αγώνισμα άλματος. Έχει 3 χρυσά μετάλλια σε ομαδικά αγωνίσματα. Τα υπόλοιπα μετάλλια της είναι 6, 3 ασημένια και 3 χάλκινα. Συνολικά έχει 14 χρυσά, 3 ασημένια και 3 χάλκινα σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Αν αυτό το σερί δεν είναι ήδη αρκετά εντυπωσιακό από μόνο του, τον Αύγουστο του 2019, στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα Γυμναστικής στο Κάνσας, η 22χρονη αθλήτρια έγραψε ιστορία, αφού έγινε η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που κατάφερε να πραγματοποιήσει, σε διαγωνιστικό κομμάτι, σε ασκήσεις εδάφους, τριπλή τούμπα στον αέρα. 

Τώρα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Γυμναστικής, στη Στουτγκάρδη, έμεινε στην ιστορία, με χρυσά γράμματα μιας και με δύο δικές της κινήσεις, την υπερδιπλή τούμπα στη δοκό (double double beam dismount) και την τριπλή-διπλή τούμπα στο έδαφος (triple double), κατάφερε να εντυπωσιάσει κοινό και κριτές, τόσο ώστε να πάρουν αυτές οι δύο κινήσεις το όνομά της, σαν φόρο τιμής. Έτσι, πέρασαν στην ιστορία σαν «The Biles. 

Δείτε την πρώτη κίνησή της στη δοκό, όπως παρουσιάστηκε στο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Γυμναστικής, στη Στουτγκάρδη:

 

Δείτε τη δεύτερη κίνησή της, όπως παρουσιάστηκε στο ίδιο Πρωτάθλημα:

Φωτό: REUTERS/Wolfgang Rattay

*Με πληροφορίες από το el.wikipedia.org

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS