Στο πλαίσιο της θητείας της ευαισθητοποιημένης και δραστήριας Σεραφίνας Αβραμίδου, εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου, υπεύθυνης για τα ζώα στο Δήμο Αθηναίων, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε τη δημιουργία του πρώτου καταφυγίου για τα αδέσποτα ζώα στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα πήρε το όνομά του από τον «Σωκράτη», τον αγαπημένο σκυλάκο που αναδείχθηκε σε μασκότ της Αθήνας, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Μπακογιάννης μέσα από το λογαριασμό του στο Facebook μάς σύστησε ως εξής το καινούριο καταφύγιο:

«Η Αθήνα αποκτά το πρώτο σύγχρονο και ασφαλές καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα της πόλης. Σε λίγο καιρό ολοκληρώνεται για να φιλοξενεί 90 σκύλους και γάτες, με φροντίδα και περίθαλψη, σε εγκαταστάσεις που προσφέρουν σε αυτές τις ταλαιπωρημένες ψυχές, κοινωνικοποίηση και στοργή. 

«Σε λίγο καιρό ολοκληρώνεται για να φιλοξενεί 90 σκύλους και γάτες, με φροντίδα και περίθαλψη, σε εγκαταστάσεις που προσφέρουν σε αυτές τις ταλαιπωρημένες ψυχές, κοινωνικοποίηση και στοργή».

»Ένα καταφύγιο με το όνομα του "Σωκράτη" που "έφυγε" από τη ζωή πριν από λίγους μήνες. Είναι η συνέχεια της προσπάθειας που κάνουμε με την Διεύθυνση Αστικής Πανίδας και δεκάδες εθελοντές που βρίσκονται καθημερινά σε όλη την πόλη για να στειρώνουν και να περιθάλπουν τα αδέσποτά μας. 

»Με τις υιοθεσίες που γίνονται, μέχρι σήμερα έχουν βρει οικογένειες 420 σκύλοι και 70 γάτες, αλλά και με τα σπιτάκια, τις ταίστρες και τις ποτίστρες που τοποθετούμε σε όλη την Αθήνα. 

»Και εντείνουμε την προσπάθεια και την συνεργασία με όλους μέσω του μητρώου εθελοντών (έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 600) και τα κοινωνικά δίκτυα.

»Αστική Πανίδα Δήμου Αθηναίων - Animal Welfare Department City of Athens».

Δείτε την ανάρτηση:

Η Αθήνα αποκτά το πρώτο σύγχρονο και ασφαλές καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα της πόλης. Σε λίγο καιρό ολοκληρώνεται για να...

Posted by Κώστας Μπακογιάννης - Kostas Bakoyannis on Saturday, April 3, 2021

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS