Ένας-ένας με τη σειρά οι κορυφαίοι οίκοι μόδας στον κόσμο αγκαλιάζουν την παγκόσμια, συλλογική προσπάθεια για την προστασία και διάσωση των ζώων ανακοινώνοντας πως σταματούν την πώληση γούνινων ρούχων και αξεσουάρ με την υπογραφή τους. 

Ουσιαστικά αναγνωρίζουν το σοβαρό μερίδιο ευθύνης της στην οικολογική καταστροφή και τη μόλυνση του περιβάλλοντος και τα δύο μεγαλύτερη πολυκαταστήματα της λαμπερής Νέας Υόρκης, τα Macy's και Βloomingadale's έρχονται να βάλουν κι αυτά το δικό τους ληθαράκι στην περιβαλλοντική μάχη που λαμβαίνει χώρα με εντυπωσιακό τρόπο σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Macy's Inc., Tζεφ Τζενέτ δήλωσε πως η εταιρία που είναι ιδιοκτήτρια και των δύο πολυκαταστημάτων «Παρακολουθεί στενά τις τάσεις των καταναλωτών και των εταιρειών, ακούμε τους πελάτες μας και αναζητούμε εναλλακτικές στη γούνα. Οι μάρκες των Macy's ήδη δεν χρησιμοποιούν γούνα, οπότε το φυσικό επόμενο βήμα είναι να επεκταθεί η πρακτική αυτή σε όλη την εταιρεία», πρόσθεσε.  

Η εταιρεία τονίζει ότι οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να ανησυχούν, καθώς η εταιρεία θα συνεχίσει να «προσφέρει εναλλακτικές με ψεύτικες γούνες υψηλής ποιότητας».   Ολοένα και περισσότερα μεγάλα ονόματα στον χώρο της ένδυσης αποφασίζουν να σταματήσουν να πωλούν πραγματική γούνα, ακολουθώντας το παράδειγμα του ιταλικού οίκου μόδας Prada, ο οποίος ανακοίνωσε τον Μάιο ότι δεν θα ξαναχρησιμοποιήσει αληθινή γούνα στις κολεξιόν του.

Δες στο βίντεο που ακολουθεί ένα τουρ στο διάσημο πολυκατάστημα Macy's.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS